«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Заступники України моляться за прийняття законопроєкту про капеланську службу

Заступники України моляться за прийняття законопроєкту про капеланську службу

22 січня у Парламенті зареєстрували законопроєкт «Про Службу військового капеланства». Заступники України моляться за те, щоб даний проєкт був затверджений у Верховній Раді.

На жаль, сьогодні військові капелани в Україні досі не мають належного соціального захисту, хоча вже майже 6 років несуть духовну службу в Збройних силах України.

«Цей законопроєкт стане серйозним викликом для нас, бо ставитимуться інші вимоги до капеланів. Це вища духовна освіта, військове навчання, фізичний стан, відповідна вікова категорія та інші зобов’язання», — розповідає Василь Хіміч, старший капелан Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Згідно з законопроєктом, пропонується створити відповідну службу та закріпити статус військових капеланів як військовослужбовців.

Капелани будуть консультувати військове командування щодо релігійної ситуації в підрозділі, у пункті постійної дислокації й в районі виконання завдань за призначенням, а також виконуватимуть інші важливі завдання.

Заступники України моляться, щоб даний законопроєкт прийняли у Верховній Раді, і тим самим впорядкується важлива робота капеланів, які несуть Благу звістку військовим.

3 лютого 2021