«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Загроза: марихуана

Загроза: марихуана

У Верховну Раду внесли законопроєкт про легалізацію марихуани

29 грудня у Верховній Раді України знову зареєстрували законопроєкт №4553 про легалізацію медичного канабісу. Повідомляє Всеукраїнський Собор.

Раніше у суспільстві вже точилися суперечки щодо цього питання, а церква засуджувала усілякі спроби пропаганди наркотичних засобів. Всеукраїнська Рада церков навіть підіймала це питання на зустрічі з президентом України.

Текст законопроєкту досі не розміщений на сайті, тому те, які новації придумали на цей час нардепи, невідомо.

У попередній редакції законопроєкту під виглядом турботи про хворих просувалася легалізація наркотичного трафіку та бізнесу.

За думкою глав церков, рішення щодо порядку використання марихуани (канабісу) в медичних цілях не має привести до легалізації та вільного поширення наркотичних препаратів.

Медична практика використання цих сильнодіючих речовин завжди пов‘язана з обмеженнями і контролем, що має завжди поширюватися в тому числі й на “легкі наркотики”, які є не менш згубними, ніж інші наркотичні препарати.

Варто наголосити, що теза про те, що така легалізація є необхідною для важкохворих громадян є суто маніпулятивною, оскільки чинне законодавство України вже дає змогу хворим, які потребують наркотичних препаратів для лікування чи знеболення, отримати відповідні речовини за рецептом, а також встановлює чіткий порядок реалізації в медичних цілях наркотичних речовин.

Натомість легалізація канабісу (коноплі) є важливою не для хворих громадян, а для усіх ділків, які мають відношення до нелегального ринку наркотиків в Україні, та сприятиме поширенню наркотичної залежності серед українських громадян.

Відтак у нинішніх умовах корумпованості органів влади легалізація “медичного канабісу” на практиці гарантовано призведе через доступність коноплі та продуктів з неї до стрімкого і суттєвого поширення наркоманії у суспільстві, зокрема у молодіжному середовищі, зростання прибутків наркоторговців і виробників коноплі та вкрай негативних наслідків для усіх українців.

«Заступники України» моляться за припинення маніпуляцій навколо легалізації марихуани та про мудрість для народних депутатів та президента, щоб їхні рішення буди ґрунтовані на Слові Божому.

7 січня 2021