«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Загибель крейсера «Москва»: надприродне в очевидному

Загибель крейсера «Москва»: надприродне в очевидному

Надприродні дива стали невід’ємною частиною нашого протистояння росії, яка розв’язала війну проти України. Про них ми часто чуємо чи то в житті окремих людей – в містах, селах, на фронті, чи то в ході певних подій у країні в цілому.

Затоплення ракетного крейсера «Москва» було одним із таких див. Для росії ця втрата стала надто болісною і з психологічної точки зору, і з суто військової. Хоча, варто зауважити, всі обставини загибелі флагмана Чорноморського флоту досі незрозумілі, й на офіційному рівні не було надано переконливих пояснень. Безумовно, коли стається щось надзвичайне, аргументи безсилі.

Ось іще деякі деталі про ту подію, які розповів один із наших військових.

«Корабель «Москва» був флагманом Чорноморського флоту. І коли деякі журналісти казали, що в них там корита якісь, а не кораблі, то вони лукавили. «Москва» був дуже потужним кораблем, який мав навіть своє ППО на борту. Окрім того, цілком імовірно, що на ракетному крейсері була ядерна зброя.

І саме цей корабель убивав наших людей. Зокрема, удар по Будинку офіцерів у Вінниці було здійснено з цього крейсера.

…Того дня десь о четвертій чи п’ятій ранку наші хлопці почали сканувати море локаторами. Ці локатори можуть бити не більше ніж на 21, 22 кілометри вдаль. Це максимально можлива відстань для спостереження. Коли увімкнули локатори, сигнал, який посилався, вдарився в небо, бо воно дуже сильно опустилося і над морем був дуже густий туман. Інакше кажучи, був високий атмосферний тиск у повітряному просторі. І ось цей сигнал знайшов дуже великий об’єкт у Чорному морі. І тоді наші хлопці вдарили по ньому ракетою.

Варто зазначити, що раз на два тижні всі приміщення на кораблі провітрюють. Зазвичай це роблять так: спочатку відкривають 50%, а 50% закрито, а потім міняють. Але того ранку вони відкрили всі свої люки. І тільки завдяки тому, що всі люки були відкриті й через корабель проходив дуже сильний протяг, пожежа, що виникла після першого удару, дуже швидко поширилася по всьому судну. Коли почалася пожежа, наші хлопці вдарили другий раз. А через 15 хвилин вони побачили на локаторах, як з усього Чорноморського флоту на місце події почали стрімко прибувати інші кораблі. Це була п’ята ранку, і тільки увечері о 16-й годині британська розвідка повідомила, що ми потопили дуже потужний російський корабель».


Безперечно, будь-яка подія не стається сама собою, а є лише певним наслідком того, що передує їй. І в переліку цих передумов неодмінно є молитва. Тож навіть якщо одразу не бачимо явних відповідей на свої молитви, кожна з них – не марна, а можливо, є передумовою події, яка відбудеться пізніше – у свій час. Дякуємо за ваші молитви!

17 листопада 2023