«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Як подружжю молитися разом

Як подружжю молитися разом

Чи знаєте ви, що сім’ї, які моляться разом, у багато разів міцніші та стійкіше переносять різні життєві бурі? Це не довгі молитви, але дуже дієві. Спробуйте щодня робити паузу посеред метушливих справ та моліться про свій шлюб разом зі своїм чоловіком/дружиною. Воно дійсно того варте! 

Але, про що саме молитися і з чого варто почати, якщо ви ніколи цього не робили? Ось кілька підказок, як молитись разом:

1. Господи, допоможи плекати нашу любов до Тебе кожен день і любити один одного без жодних умов.

2. Господи, допоможи нам поважати один одного.

3. Господи, навчи нас доповнювати один одного, щоб збудовувати єдність між собою, яку ти бажаєш бачити в нас.

4. Господи, звільни наші серця від образ і гіркоти по відношенню один до одного, вчи нас легко прощати і постійно примножувати милість.

5. Господи, дозволь нам підтримувати один одного, щоб ми могли спільно досягати тих мрій, що Ти дав кожному окремо і спільно.

6. Господи, зберігай нас в смиренності, щоб ставити потреби іншого вище своїх власних.

7. Господи, вбережи наші серця від егоїзму і егоїстичних бажань.

8. Господи, захищай наш шлюб від усіх руйнівних зовнішніх впливів.

9. Господи, допоможи нам з мудрістю виховувати наших дітей, Твоє благословення, і на власному прикладі наставляти їх у вірі.

10. Господи, зміцни нашу вірність один одному, щоб вона була сильнішою усіх випробувань, через які нам доведеться будь-коли пройти.

Ці віршів з Біблії стануть у нагоді в духовному збудуванні вашої сім’ї:

"Побожний і богобоязливий з усім своїм домом; він чинив народові великі милостині й завжди Богові молився", (Діяння 10:2).

"Любов – довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить", (1 Коринтян 13:4-7).

"Терплячи один одного й прощаючи одне одному взаємно, коли б хтось мав на кого скаргу. Так, як Господь простив вам, чиніть і ви так само", (Колосян 3:13).

"А коли хтось про своїх, особливо ж про домашніх не дбає, той віри відцурався: він гірший, ніж невірний", (1 Тимофія 5:8).

"А й ви, батьки, не дратуйте дітей ваших, виховуйте їх у послуху й напоумленні Господньому", (Ефесян 6:4).

"Шануй твого батька і матір твою, щоб довголітній був ти на землі, що Господь, Бог твій, дасть тобі", (Вихід 20:12).

"Наставляй малого на добру путь, | – навіть як постаріється, не зверне з неї", (Приповісті 22: 6).

"Пильнуй, мій сину, заповіді батька твого, не відкидай навчання матері твоєї", (Приповісті 6:20).

"Спадок Господній – діти; плід лона – нагорода. Як стріли у руці вояка, так діти віку молодого. Щасливий чоловік, що ними наповнив сагайдак свій! Не осоромляться, коли будуть позиватись при брамі з ворогами", (Псалми 126: 3-5).

"Коли ж вам не любо служити Господеві, то вибирайте собі сьогодні, кому хочете служити: чи богам, яким служили батьки ваші по той бік ріки, чи богам аморіїв, у землі яких ви живете;я ж і мій дім служитимемо Господеві", (Ісуса Навина 24:15). 

"Бог бо заповідав: Шануй батька твого й матір. І далі: Хто проклинає батька-матір, хай буде скараний на смерть", (Матвія 15:4).

"Розумний син веселить батька, дурний же матір свою зневажає", (Приповісті 15:20).

"Слухай, мій сину, настанови батька твого; не відкидай поучування матері твоєї", (Приповісті 1:8).

"Діти, слухайтеся батьків у всьому, бо це Господеві вгодне", (Колосян 3:20).

"Діти, слухайтеся в Господі батьків ваших, бо це справедливо. Шануй батька свого і матір – це перша заповідь з обітницею", (Ефесян 6: 1-2).

"Милість же Господня відвіку й до віку над тими, що його бояться; і справедливість його над дітьми дітей тих, що бережуть його союз і про заповіді його пам’ятають, щоб їх виконувати", (Псалми 102: 17-18).

"Шануй батька твого й матір твою, як заповідав тобі Господь, Бог твій, щоб довго тобі жити й бути щасливим на землі, що її Господь, Бог твій, дає тобі", (Повторення Закону 5:16).

"Хто держить дім свій у безладді, успадкує вітер; | і дурень буде рабом мудрого", (Приповісті 11:29).

"Хто жадібний наживи, той руйнує дім свій; а хто гостинці ненавидить, той буде жити", (Приповісті 15:27).

"Встає удосвіта, дає домашнім їжу, і пай своїм слугиням. До поля придивляється і його купує, і з власних рук дорібку виноградник садить. Стан вона свій підперізує міцно, й береться жваво до роботи", (Приповісті 31:15-17).

Джерело: Всеукраїнський Собор.

3 серпня 2021