«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Всесвітня рада церков ініціювала молитву за християнську єдність 18-25 січня

Всесвітня рада церков ініціювала молитву за християнську єдність 18-25 січня

Всесвітня рада церков (The World Council of Churches) − найбільша міжнародна екуменічна організація, заснована в 1948 році в Амстердамі, членами якої є 348 християнських церков з більш ніж 100 країн і представляють близько 400 мільйонів християн. 

З 18 по 25 січня Рада запланувала тиждень молитви. Тема була обрана Радою церков Близького Сходу з Матвія 2:2: "Ми бачили зірку на сході й прийшли вклонитися їй". Цей тиждень молитви  має на меті об'єднати церкви всього світу.

"Християни покликані бути знаменням для світу, єдиними у Бозі. Християни, що належать до різних культур, рас та мов, об’єднує спільний пошук Христа та спільне бажання поклонятися Йому", - сказано в заяві Ради.

Християни з Лівану, Сирії та Єгипту розробили ресурси за участю міжнародної групи, що представляє римсько-католицьку церкву. Ресурси включають вступну молитовну службу, біблійні роздуми та молитви протягом восьми днів, а також інші елементи богослужіння. Вони доступні англійською, французькою, німецькою, іспанською, португальською, італійською та арабською мовами.

Тиждень молитви за християнську єдність − це міжнародне християнське святкування, яке щорічно відзначається у дні П’ятидесятниці у Південній півкулі та з 18 по 25 січня у Північній півкулі.

Джерело: invictory


16 січня 2022