«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Верховна Рада планує проголосувати за законопроєкт про легалізацію марихуани та канабісу, прикриваючись турботою про військових

Верховна Рада планує проголосувати за законопроєкт про легалізацію марихуани та канабісу, прикриваючись турботою про військових

До порядку денного дев'ятої сесії Верховної Ради України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 2911-IX 07.02.2023, до питань, підготовлених до голосування, включено Закону України «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності» (реєстраційний № 7457).

16.02.2023 вказаний законопроект був повторно розглянутий Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. За результатами засідання Комітетом рекомендовано Верховній Раді України прийняти за основу даний законопроєкт за результатами розгляду в першому читанні.

Таким чином, можна стверджувати про активізацію підготовки до ухвалення вказаного законопроєкту найближчим часом.

Суть полягає в тому, що під прикриттям нібито турботи про тяжкохворих пацієнтів і ветеранів війни насправді йдеться про намагання легалізації в Україні багатомільярдної індустрії канабісового бізнесу, де поруч з наркотичними препаратами на основі канабісу створюється паралельна величезна ніша напівнаркотичної продукції на основі канабіолу, що буде вироблятися з промислових конопель майже без будь-якого контролю та обмежень.

Законопроєкт у разі його ухвалення призведе, у тому числі зважаючи на негативні у психологічному вимірі наслідки війни, до стрімкого зростання і поширення наркоманії, зокрема, у молодіжному середовищі, через доступність продукції з канабіолу, а також наркотичного сегменту коноплі/марихуани та продуктів з неї. Призведе до заміни дійсно вагомих заходів з подолання посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, на «заспокоєння» відповідних осіб препаратами з канабісу і формуванню у них відповідної залежності, до зростання прибутків наркоторговців і виробників коноплі та вкрай негативних наслідків для всього українського суспільства.

Водночас вкрай цинічним є твердження у пояснювальній записці до законопроєкту, що його положення нібито не містять ризиків вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Нинішня непублічність роботи Верховної Ради України, внесення відповідного законопроєкту Кабінетом Міністрів України, його включення до порядку денного дев'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання та підтримка законопроєкту з боку профільного комітету Верховної Ради України можуть сприяти його ухваленню найближчим часом.

Разом з тим, виходячи з негативних суспільних наслідків для молоді від ухвалення законопроекту про легалізацію канабісу / марихуани № 7457 нині необхідно стукати до депутатів усіх рівнів аби не допустити ухвалення цього цинічного закону.

 

Отож, є потреба молитися:

  • Щоб даний законопроєкт не було проголосовано, відповідно – щоб цей цинічний закон не було ухвалено.
  • З огляду на те, що в умовах дії воєнного стану нинішня робота Верховної Ради є непублічною, а відтак – «протягуються» закони, які раніше через суспільний розголос не могли бути ухваленими, молимося, щоб навіть у сьогоднішніх умовах цей законопроєкт набув розголосу і не був таємно поставлений на голосування.
  • Протидія з боку конструктивних впливових сил в Україні цьому беззаконню та глибоке усвідомлення можливих згубних наслідків на майбутнє країни, зокрема, поширення наркоманії в молодіжному середовищі.

13 березня 2023