«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

В День сім’ї молимось за українські родини

В День сім’ї молимось за українські родини

8 липня в Україні святкують День сім'ї.

Український День родини відносно молоде свято і відзначається лише з 2012 року. Відповідний Указ Президента України "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

Безперечно сім’я належить до найважливіших суспільних та державних цінностей. У цей день варто привітати членів своєї сім’ї та згадати про роль родини у житті кожної людини. Але головне в цей день - помолитись Богу за кожну родину та попросити в Нього про те, щоб Україна стала країною щасливих сімей.

На жаль, в Україні сім’ї переживають кризу. Сьогодні є безліч викликів, які впливають на становище сімей в Україні: неправильна основа, розлучення, сирітство, неповні сім’ї тощо. Разом з тим, з незрозумілих причин держава надає пріоритетну увагу штучно створеній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією замість того, щоб всі свої зусилля направити на зміцнення української родини.

На щастя, існують християни, які моляться, а також організовують родинні свята, фестивалі, щоб розповісти іншим українцям про важливість
зміцнення традиційних сімейних цінностей. Молимо Бога, щоб кожен українець мав благодать, любов і терпіння у своїй сім’ї; щоб батьки дбали про своїх дітей та виховували їх на основі християнських цінностей. Щоб Господь беріг родини від ненависті й нетерпеливості, небезпек, недовіри та неправильної поведінки, сварок і бійок.

За основу візьмемо місце з Писання: «І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!», Буття 1:27-28.



8 липня 2021