«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У Запоріжжі поліція розігнала молитовний майдан

У Запоріжжі поліція розігнала молитовний майдан

18 квітня у Запоріжжі на Фестивальній площі поліція розігнала молитовний майдан, в якому взяли участь близько 20 віруючих. За словами правозахисників, зараз карантинні обмеження, тому релігійні заходи заборонені. Про це повідомляє сайт vsirazom.ua

Понад сім років на площі щонеділі проходила молитва представників різних християнських конфесій. Загалом збиралось до 50 учасників заходу, але під час карантинних обмежень кількість людей зменшилась до двох десятків. При цьому учасники намагались дотримуватися протиепідеміологічних правил.

Тетяна Ярмохіна, уповноважена секретарка міжконфесійної духовної ради християнських церков Запорізької області, раніше повідомляла мерію про захід. Жодного разу за сім років не було від поліції зауважень. Але 18 квітня дві поліцейські машини приїхали розігнати зібрання християн.

Місцеві припускають, що причетним до цього міг бути керівник відділу внутрішньої політики мерії. Чиновник має значний вплив на поліцію, а також він відомий як захисник ЛГБТ-акцій і противник права на свободу слова християн. За словами запоріжців, керівник ставиться вороже до християн та громадян з проукраїнською позицією.

Тетяна Ярмохіна підкреслила, що вони проводили не масовий захід і нічого не порушували.

«Це конкретний наступ на християн, навмисна провокація, – зазначила уповноважена секретарка. – Тиждень тому поліція була на цій площі, нас бачила і ніхто жодного слова не сказав. Влада мала б дякувати за ту єдність, яка є запорукою стабільності в регіоні, якої досягли Церкви у Запоріжжі! І коли розганяють віруючих (20 людей на період червоної зони), – коли ворог на сході накопичує військову присутність і коли не знають як зупинити хворобу!».

Керівник комітету соціального служіння ВСЦ ЄХБ Дмитро Матюхін наголосив: «Духовність – це сила держави! Церква – це ліки для нужденних та спасіння для душі, а віруючі, люди, які хочуть молитися за свою державу та за свій народ, – це сила силенна! А тут таке… не вся влада така, є багато тих, хто з нами в молитві! Але чогось сумно».

Заступники України запрошують приєднуватись до молитов за захист прав віруючих збиратись на площах у кожному місті та селищі України.

21 квітня 2021