«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У Києві відбувся Національний день молитви за Україну

У Києві відбувся Національний день молитви за Україну

12 червня в місті Києві в Палаці спорту вшосте відбувся масштабний міжконфесійний релігійний захід – Національний день молитви за Україну. 

Основним гаслом Національного дня молитви за Україну стала цитата із Біблії:

…і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!» (2-га книга Хронік 7:14).

Ідея скликання Національного дня Молитви за Україну була запропонована міжнародним євангелістом із Великобританії Девідом Хасавеєм, який багато років свого служіння присвятив Україні. Він закликав усіх християн об’єднатися у молитві до Бога, щоб Він змінив ситуацію в країні на краще.

Цього року до Палацу спорту, де традиційно проходить Національна молитва за Україну, прийшло більше людей, аніж очікувалось. Адже в 2020 році через карантин організатори змушені були провести молитву в онлайн форматі.

В залі панувала атмосфера єдності, в яку можливо поринути лише у таких велелюдних заходах, де разом, у одній молитві схиляють свої серця перед Господом протестанти, католики і православні.

Як зазначають організатори, чимало доленосних змін відбулося за минулий рік у політичній і соціально-економічній ситуації, проте країна продовжує відчувати силу спільної молитви й віри народу. На жаль, загрози та наслідки пандемії і тривалих карантинних обмежень дають людям привід для страху та безпорадності. Поруч із цим схід України до сьогодні потерпає від воєнного конфлікту. 

Тому, Заступники України закликають продовжувати молитись за те, щоб Бог і надалi пильнував цілісність України, щоб на її території зберігався мир і свобода сповідання віри. Молимось, щоб тривав процес очищення від корупції, щоб ментальність людей змінювалась, згідно з Божим Словом, й в країни тривали важливі реформи. 

15 червня 2021