«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У Києві пройшов IX Національний Молитовний сніданок

У Києві пройшов IX Національний Молитовний сніданок

8 вересня в Українському домі в Києві відбувся IX Національний Молитовний сніданок України, який був присвячений 30-річчю Незалежності України. Саме тому багато молитов та виступів були присвячені цій темі. Учасники молились за кожну сферу життя українців - сім’я, молодь, родина, освіта, лідери, економічне процвітання, подолання пандемії та припинення військових дій на сході.

Участь у сніданку взяли близько 1000 осіб з 15 країн світу, а саме: керівництво нашої держави, урядовці, провідні політики України та ряд впливових закордонних гостей, серед яких парламентарі США, провідні політики країн Європейського Союзу і навіть з Бразилії.

"Я щасливий, що Господь чує нашу молитву! За ці 30 років незалежності Господь проводить Україну через дуже важкі випробування, але ми перемагаємо!» - сказав 5-й Президент України Петро Порошенко під час свого виступу.

Вперше Молитовний сніданок відвідав Дмитро Разумков, Голова Верховної Ради України. "Молитовний сніданок - давня традиція, щоб об'єднувати людей, відкладати чвари, непорозуміння», - зазначив політик та наголосив на тому, що вкрай важливий діалог між людьми, політиками та з Богом. Голова Верховної Ради назвав три виклики, які, на його думку, постають сьогодні перед Україною. Це - боротьба з пандемією, війна та економічний спад. "Ці проблеми поглинули світ, але вони й об'єднали людей навколо боротьби. Лише об'єднуючи зусилля, допомагаючи один одному, інвестуючи, ми зробимо світ краще", - сказав він.

На Молитовному сніданку були присутні конгресмен США від штату Каліфорнія Хуан Варгас, конгресмен США від штату Пенсильванія, співголова українського кокусу в Конгресі США Браян Фітцпатрік та Боб МакЮен – конгресмен США п’яти скликань від штату Огайо, радник Президента Рональда Рейгана, який допомагав Україні вибороти незалежність і повалити комуністичний режим.

Передав вітання листом учасникам Молитовного сніданку 48-й віцепрезидент США Майк Пенс. Зокрема, у його зверненні сказано: "Я хочу закликати вас лишатися вірними у молитві - молитві за своїх співгромадян, молитві за встановлення миру, та свободи по всій Землі".

У заході взяли участь відомі представники української творчої інтелігенції, журналісти, освітяни, науковці, військові капелани, управлінці та бізнесмени. Знову приєднається до заходу український актор та співак Михайло Хома (Дзідзьо).

Звучали не лише привітальні слова та молитви, а також свідчення. Учасники Молитовного сніданку ділились своїми духовними переживаннями та перемогами в Бозі.

Так, український спортсмен і політик, борець греко-римського стилю Жан Бленюк засвідчив про те, як віра та молитва допомогли йому потрапити на Олімпіаду у Токіо та здобути першу золоту медаль для України. Адже напередодні змагань лікарі сказали, що через травму він не зможе поїхати до Токіо. Але віра та молитва, поміч друзів, матері та тренера допомогли спортсмену.

Нагадаємо, що Національні молитовні сніданки в Києві проводяться вже дев’ять років поспіль і вважаються найбільшими в Європі.

8 вересня 2021