«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Споряджені для війни, готові до бою

Споряджені для війни, готові до бою

У Біблії сказано: «Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом: …час війні і час миру!» (Екклезiяст 3:1, 8). Так, нині ми перебуваємо у тому часовому проміжку, коли точиться війна: духовна, яка, втім, ніколи не припиняється, а у нас, в Україні, йде ще й війна реальна.

Отож, маємо бути готовими і відповідно зодягнутими для такого часу, як цей. Апостол Павло повчає, як саме:

«І нарешті таке. Будьте міцні в Господі, в Його могутній силі. Зодягніться в повний обладунок Божий, щоб протистояти диявольським підступам. Бо ми боремося не проти людей, не проти плоті й крові, а проти правителів, володарів темряви цього світу, духовних сил зла на небесах. А тому зодягніться в повний обладунок Божий, щоб змогли ви протистояти, коли настане лихий день, і вистояти, перемігши все. Тож будьте стійкими. Підпережіться паском правди, а праведність візьміть своїм панцирем. І, щоб мати стійку опору, взуйтесь у Добру Звістку про мир. А також візьміть віру як щит, за допомогою якого ви зможете зупинити всі вогняні стріли лукавого. Візьміть спасіння своїм шоломом вашим, а мечем Духа — Послання Боже». (До Ефесян 6:10–18)

Перебуваючи у стані війни, наголошуємо, – кривавої фізичної та постійної духовної, інтенсивність якої зростає, багато хто втомлюється. Однак ми не можемо залишити своїх позицій. Маємо і далі бути готовими до бою і повністю зодягнутими. Але, щоб перемогти у цій битві, ми повинні пам’ятати, що наша війна відрізняється від інших. Ми боремося не за місце перемоги, а з місця перемоги. Ісус завершив роботу на хресті. А наша робота полягає в тому, щоб перебувати в позиції перемоги.

Ми вже маємо все необхідне для перемоги, але повинні використати те, що нам дано. Передусім перевірити, чи належним чином одягнені в повний обладунок Божий. А також повинні тримати нашу зброю напоготові. Бог дав нам дуже багато зброї, серед якої наймогутніша – кров Ісуса та Його Ім'я, перед яким вклоняється кожне коліно небесних, і земних, і підземних.

«Вони перемогли його кров’ю Ягняти і свідченням Слова Божого. Вони не трималися за життя своє навіть під загрозою смерті». (Об’явлення 12:11)

Поряд зі словом нашого свідчення, кров Ісуса є зброєю, яку ми маємо використовувати, щоб перемогти будь-якого супротивника і зупинити всі вогняні стріли лукавого.

«Через те Бог возніс Його і звеличив до таких висот і дав Йому ім’я, яке є найважливішим від будь-якого іншого імені, щоб усі, хто знаходиться на небі, на землі і під землею, схилили коліна на славу імені Ісусового». (До Филип’ян 2:9, 10)

Ім’я Ісуса – понад будь-яке інше ім’я, і коли ми називаємо його – перед ним схиляється кожне коліно, включаючи пандемії, війни, обман і зло.

Біблія нагадує нам про всепереможну силу Імені Ісуса в нашому молитовному житті: «І як попросите ви щось здійснити в ім’я Моє, Я здійсню те. Я зроблю це, щоб слава Отця явилася через Сина Його». (Івана 14:13)

Ісус не тільки заплатив за нашу перемогу, Він також дав нам все необхідне для підтримки та зміцнення цієї перемоги. Він дав нам могутню Божу зброю, а також безліч додаткових видів зброї. Тож все залежить від нас, чи будемо ми використовувати все це спорядження.

Сильні молитовні воїни, ми маємо залишатися на своїх духовних позиціях і бути у повній бойовій готовності. У цей час маємо бути пильними, войовничими, зі зброєю в руках і готовими захищати свою перемогу. Все, що менше, призведе до надто великих жертв.

Святе Письмо нагадує нам: «Будьте обережні й пильнуйте, бо диявол, ворог ваш, нишпорить навколо, мов лев, який рикає і шукає, кого б пожерти». (1 Петра 5:8)

Ворог шукає, кого б пожерти, бо він знає, що ми маємо остаточну перемогу і що його час добігає кінця. Тож не будьмо з тих, кого можна пожерти. Але будьмо пильними, тверезими переможцями — такими, якими й судилося нам бути.


 Тож МОЛІМОСЯ про себе, про наших братів та сестер, щоб ми пильнували, твердо стояли на позиціях переможців в Ісусі Христі. Боже, допоможи нам бути одягнутими в Твої обладунки і приготуй нас до майбутніх духовних битв.

11 липня 2023