«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Снаряд влучив у бліндаж, але бійці залишилися живими

Снаряд влучив у бліндаж, але бійці залишилися живими

За десять хвилин до прямого попадання у бліндаж військовий з Тернопільщини помолився, і ця молитва стала рятівною.


По молитвах людей, відданих Богу, стаються неймовірні дива. Доказом того є історії нашого військовослужбовця Олександра Замєрова, якими він поділився.


«Одного дня між обстрілами лягло мені на серце помолитися за нашу країну, за лінію оборони. А за десять хвилин окупанти почали на всю гатити по нас, і черговий снаряд влучив у бліндаж, де я був ще з двома побратимами. Здавалося, що це кінець.... У вухах дзвеніло, все затягло димом, було таке відчуття, що нас пошматувало... Навколо все рознесло, але ми дивом вціліли… Після обстрілу наші побратими дивувалися, як ми вижили в такій ситуації. Але я знаю, що це Бог врятував нас по молитві, як і рятує тисячі моїх побратимів. Дякую Господові за все!»


Ще Олександр згадав історію, яку почув від військовослужбовця Дмитра Харчука, колишнього старости Лановецької громади на Тернопільщині.


«У 2014-му я служив на Луганщині. У нашій бригаді був Андрій зі Львівщини, який не вірив у Бога. У вересні того року ми з ним потрапили під обстріл росіян біля села Побєда. Андрій ліг в окоп, я — зверху. Ми прикрилися двома бронежилетами. І тут побратим почав молитися – своїми словами, але щиро благав Бога про допомогу. Ми тоді вижили. А цьогоріч я знову зустрівся з Андрієм на фронті». Це ще раз переконує нас у тому, що на передовій немає невіруючих, кожен військовий потребує Божої допомоги.


Олександр також розповів про знайомство на передовій з Іваном. «Побратим належав до якоїсь християнської церкви, віровчення, якої не дозволяє брати зброю. Однак коли його призвали, то його пастор сказав: «Іди на фронт, але нехай твоєю зброєю буде слово». Хоча Іван був простим військовим, проте фактично здійснював велику капеланську роботу і багатьом допоміг духовно, підтримував, молився».


Далі Олександр пояснив, навіщо згадав усі ці історії: «Вони переплелися з моєю. Бог має бути в душі людини, тоді хоч би де вона була: на полі бою, чи в бліндажі, чи в підвалі – всюди вона відчуватиме Його підтримку».


Ще до своїх історій Олександр додав: «Мій дідусь, який відсидів 15 років за участь в Українській повстанській армії (УПА), часто повторював, що на Україну ще чекають тяжкі часи. Тільки тепер зрозумів його. Нашому поколінню випала ця кровопролитна боротьба. Маємо остаточно подолати ворога, щоб нашим дітям і онукам уже не довелося воювати. Відновлення Української Самостійної Соборної Держави у 1991-му — це був перший етап, попереду ще один — нова Незалежність, яка зробить Україну справді вільною. Вірю в це! Та якби не Божа підтримка, то жоден з нас тут не втримався б. О, Господи, ми дякуємо Тобі за все!»


Кожен із нас має можливість у своїх щоденних молитвах підтримувати всіх військовослужбовців, стояти за нашу країну. Це та посильна робота, яку ми можемо і повинні виконувати. Нехай Бог перебуває з кожним із наших захисників та оберігає їх і всіх нас.


За матеріалами https://sobor.com.ua/news/molitva-viiskovosluzhbovcya

12 грудня 2023