«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Рада протестантських церков оголосила загальноукраїнський піст і молитву за мир в Україні

Рада протестантських церков оголосила загальноукраїнський піст і молитву за мир в Україні

Нагадаємо, що 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія під виглядом підготовки до військових навчань "Захід 2021" стягує війська до кордону з Україною. За його словами, вздовж російсько-українського кордону та на окупованих територіях Донбасу і Криму перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ.

Враховуючи небезпечний стан сьогодні, Рада протестантських церков закликає усіх християн приєднуватися до загальноукраїнського посту і молитви проти війни.

"Бог через молитву наділив нас правом змінювати й розбивати задуми диявола, бажання якого вбивати, руйнувати та нищити", - сказано у зверненні.

Водночас всім церквам пропонується активізуватися в молитвах: особистих, сімейних, домашніми групами, а на зібраннях церков здійснювати посилені молитви про Божу охорону країни.

Згідно з листом, християн заохочують просити захисту для країни, "щоб ворог був переможений і посоромлений; та благати милості, щоб жити мирно в Україні".

"Важливо молитись, щоб Божі плани здійснювалися над нашою землею", - наголошується в документі.

У зверненні Рада церков просить всіх християн приєднуватись до посту та молитов, поклавши в основу Боже Слово, яке має силу діяти в нас і через нас:

"Бо має велику силу ревна молитва праведного" (Якова 5:16).

"У своєму утиску я заволав до Господа, – Господь мене почув і визволив" (Псалом 118:5).

"Звідусіль народи оточили мене, але я дав їм відсіч Господнім Іменем! Вони оточили мене, звели облогу, проте я дав їм відсіч Господнім Іменем. Обсіли мене, наче рій бджіл, але погасли, як вогонь у тернині, бо я дав їм відсіч Господнім Іменем. Сильно штовхнули мене, щоб збити з ніг, та Господь мені допоміг. Господь – моя сила та пісня, – Він став мені порятунком" (Псалом 118:10-14).

8 квітня 2021