«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Рада Церков прийняла резолюцію щодо державної сімейної політики

Рада Церков прийняла резолюцію щодо державної сімейної політики

Повна сім’я, шлюб як союз жінки й чоловіка, повага до гідності людини від її зачаття до природньої смерті, відповідальне материнство і батьківство повинні залишатися виховними ідеалами в освітньому процесі в державних, комунальних і приватних закладах освіти.

Про це заявила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій під час виїзного засідання в Острозькій Академії на Рівненщині, яке відбулося 30 вересня 2021 року під головуванням Блаженнішого Святослава Шевчука, Отця і Глави УГКЦ. 

Заступники України продовжують молитись, щоб ці постулати були втілені у життя Божим Духом за молитвами християн. 

Отже, в Резолюції, прийнятій за результатами засідання описані виклики, за які треба постійно та стратегічно молитись. 

Молимось за те, щоб 

 - Бог змінив сумну статистику розлучень (особливо у перші роки шлюбних стосунків), яку бачимо сьогодні;

 - завершилась реформа інтернатів для сиріт (замість яких мають діяти дитячі будинки сімейного типу), а також припинилось масштабне соціальне сирітство;

 - таке явище як "домашнє насильство" - зникло;

 - держава чіткого визначила пріоритети  у сфері сімейної політики, було утворене міністерство у справах сім’ї, демографічна криза подолана;

 - була затверджена державна програма з необхідним бюджетним фінансуванням.

"Сім’я – це не соціальна проблема, а потужний соціальний ресурс і найкращий осередок для народження і виховання дітей. В інтересах розвитку відповідального материнства і батьківства, захисту прав дітей, підготовки пар до довготривалих шлюбних відносин держава має бути зацікавлена в співпраці з церквами і релігійними організаціями", - наголосив під час зустрічі Святослав Шевчук, Головуючий у ВРЦіРО, Отець і Глава УГКЦ.

Також він додав, що зі свого боку Рада Церков докладає багато зусиль, щоб захистити сім’ю і шлюб як союз чоловіка і жінки, простягнути руку допомоги тим, хто переживає кризу у сімейних стосунках, запобігати домашньому насильству та натомість формувати здорову атмосферу любові, довіри та поваги до гідності кожного члена родини. 

В обговоренні питань формування державної сімейної політики, яке було головним під час виїзного засідання ВРЦіРО, взяли участь урядовці, парламентарі, представники місцевої влади та місцеві релігійні діячі.

Заступники України підтримують пункти резолюції та приєднуються до молитов за українські сім'ї. Ви можете доєднатись до спільноти молитовників, перейшовши за посиланням. 

1 жовтня 2021