«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Попереджувальні знаки: час зміцнити свій дух!

Попереджувальні знаки: час зміцнити свій дух!

"І він буде говорити слова проти Всевишнього, і пригнобить святих Всевишнього, і буде думати позмінювати свята та права, і вони віддані будуть у його руку аж до одного часу, і часів і половини часу" (Даниїла 7:25).

Це місце з Писання спадає на думку, коли на обличчях тих, хто стоїть в вірі, проголошуючи незмінне Боже Слово, з’являється втома. Багато християн не змогли уникнути духовної втоми. Але, дякуючи Богу, ми маємо надію, адже "Він змученому дає силу, а безсилому міць" (Ісаї 40:29).

У напружені часи заступництва, війни з силами зла життєво важливо підтримувати сильний дух. У Приповістях 18:14 сказано: "Дух дійсного мужа виносить терпіння своє, а духа прибитого хто піднесе?"

Тобто: сильний дух людини підтримує її в тілесних болях і неприємностях. Якщо ми збираємося пройти наступний сезон переможно, сильний дух є абсолютно важливим чинником.

Можливо, ви не відчуваєте духовної втоми. Можливо, вам здається, що справи йдуть добре. Допоки серйозна фізична проблема не виявилась — все ніби чудово. У християн віра має бути сильною, а дух незламний. Однак існують попереджувальні знаки, що необхідно почати кроки зі зміцнення свого духу.  Адже в розпал духовного бою нам важко побачити очевидні речі, але, якщо озирнутись, то маємо помітити ці знаки.

Що це за попереджувальні знаки?

1.Відчуття пригніченості. "Якщо ти в день недолі знесилився, то мала твоя сила" (Приповісті 24:10).

2.Безнадійність. "Задовга надія недуга для серця, а бажання, що сповнюється, це дерево життя" (Приповісті 13:12).

3. Запальність. "Ліпший від силача, хто не скорий до гніву, хто ж панує над собою самим, ліпший від завойовника міста" (Приповісті 16:32).

4. Фізичне виснаження. "А тепер, як нещастя на тебе найшло, то ти змучився, тебе досягло воно і ти налякався" (Йова 4:5).

5. Однак найбільшим показником слабкого духу є негатив або жалісливі слова, які виходять з наших вуст. Коли ми опиняємось у місці, де наші слова не збігаються з Божим Словом, настає час зміцнити дух.

Коли ви переживаєте важкі часи, такі як хвороби, фінансові труднощі чи будь-яка інша битва, настав час зміцнити свій дух. Яким чином? Читайте щонайменше чотири розділи Біблії на день.Здається забагато, але це займає лише кілька хвилин. Якщо дотримуватися цього плану — спрацює обов'язково.

Ми повинні повернутися до початку: "Спочатку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Богом" (Івана 1:1). Раніше, ніж що-небудь з’явилось — в часи хаосу і темряви — існувало Слово, і Словом був Бог. Це змінило все тоді, і воно може зміните все зараз. Слово Боже є набагато більш необхідним у часи виклику та втоми, ніж коли-небудь.

Згадайте настанову Ісуса Христа у Новому Завіті, в якій говориться: "Прийдіть до Мене, усі втомлені та обтяжені, і Я дам вам спокій" (Матвія 11:28).

Це посилання на старозавітний вірш. В Єремії 6:16 читаємо: "Так говорить Господь: На дорогах спиніться та гляньте, і спитайте про давні стежки, де то добра дорога, то нею ідіть, і знайдете мир для своєї душі!".

Ці вірші показують нам шлях вперед. Шлях Ісуса і Слово. "Спочатку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Богом". Ісус і Слово, і Бог — одне ціле. Це Його шлях. Це спосіб відпочинку для вашої душі. Це шлях до сильного, стійкого духу. Той, який підтримає вас у будь-який сезон.

Можливо, ви відчуваєте втому. Можливо, навіть душа втомлена — якщо так, є шлях до миру та відпочинку. Його можна знайти, шукаючи стару стежку — там, де добра дорога. Поклавши свій тягар на Ісуса, знаючи, що Він піклується про вас, і дає відпочинок. Шляхом копання, копання та копання у Божому Слові.

 Киньте виклик собі. Протягом ОДНОГО МІСЯЦЯ читайте чотири глави на день — щодня. Тоді подивіться, як ви почуваєтесь наприкінці місяця. Ви більш спокійніБільше миру в серціБільше віриВаші тягарі стали легшими?

 Вам нічого втрачати, тому варто спробувати. Після таких духовних вправ, ваш дух зміцниться, і ви будете відновлені й наповнені життям Божим.

 Чи приймаєте ви цей виклик? Повідомте нам про це у коментарях.

 

За матеріалами статті Кім Поттер, засновниці A New Thing Ministries - служіння, яке щодня транслює тисячам людей по всьому світу Євангеліє.

3 травня 2021