«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Пішов у вічність перший Президент України Леонід Кравчук

Пішов у вічність перший Президент України Леонід Кравчук

Леонід Кравчук провів нашу країну через перші найважчі роки в її новітній історії. Він був патріотом України, дійсно історичною постаттю в здобутті нашої незалежності.

Леонід Макарович народився і ріс у християнській сім’ї. Бог неодноразово рятував його життя. Мабуть, для того, щоб ця людина могла піднятися на саму верхівку політичного Олімпу і виконати свою історичну місію – перемогти чудовисько комунізму.

Ось кілька цитат Леоніда Макаровича про Бога, про віру, про те, якою має бути віруюча людина, та про своє перше читання Біблії.


«Віруюча людина не випадково називається віруючою. Вона має вірити. Людина не може просто приходити до церкви і не вірити. Якщо людина не вірить, то вона просто відвідує церкву формально. Ось, наприклад, президент на Великдень, Різдво ходить по всіх церквах. Я таке не допускав, я ходив до однієї церкви, бо до церкви приходять молитися, спілкуватися з Богом, а не просто відвідувати, щоб засвідчити перед громадянами України свою відданість Богу. Це взагалі я вважаю неприпустимим».


«Мій дідусь був віруючою людиною. Він щонеділі влітку виходив, біля будинку стояла така лавочка, сідав і читав Біблію. Потім у нього погіршився зір, і він перестав читати. Не міг, але дуже хотів. Тоді окулярів не носили всі, у селах тим більше, не було де їх взяти. А я вже був у третьому класі. І він прийшов до мене та й каже: «Льоня, можеш мені допомогти?» Я запитую: «Як, дідусю?» А він каже, щоб я голосно читав Біблію. 

І ось щонеділі після того, як ми приходили з поля, я читав йому Біблію. Я її читав кілька разів. Не повністю, але окремими розділами, які найбільше цікавили. Я завжди згадую, тоді не розумів, що тут написано. Дідусь мені розповідав, але у своєму розумінні. Він не мав церковної освіти, але розумів по-своєму, що там написано. І ось ці тлумачення для мене були найпершими враженнями».


«Бог – це велика сила духу, яку я не бачу, не можу до кінця зрозуміти і не хочу зрозуміти. Тому що, як тільки я напишу собі, що Бог – це, це, це, то я вже невіруюча людина. Тому що я завжди припущуся помилки. Бог – це вище».


 «Я звертаюсь до українців, щоб ви посилювали свою віру в те, що віра дасть нам силу і дасть нам мужність усунути зі шляху все, що заважає нам жити».

11 травня 2022