«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Папа Римський Франциск готовий зустрітися з Путіним у Москві

Папа Римський Франциск готовий зустрітися з Путіним у Москві

Папа Римський Франциск висловив готовність зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб спробувати зупинити війну в Україні. Про це він розповів в інтерв’ю виданню Corriere Della Sera, опублікованому 3 травня.

Франциск повідомив, що приблизно через три тижні після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну він попросив дипломатів Ватикану надіслати Путіну повідомлення про організацію зустрічі, однак поки що відповіді не отримав. «Відповіді ми ще не отримали і продовжуємо наполягати (на зустрічі), хоча я боюсь, що Путін не може і не хоче проводити цю зустріч прямо зараз», — сказав понтифік.

Варто зазначити, що на другий день війни Франциск особисто відвідав посольство Росії у Ватикані. У ЗМІ назвали цей візит «безпрецедентним відхиленням від дипломатичного протоколу».

Наприкінці квітня в італійській газеті Il Messaggero повідомлялося, що Папа Римський тричі звертався до російських очільників з проханням організувати гуманітарний коридор для виходу мирних жителів із Маріуполя. Однак тричі йому відмовляли, не гарантуючи безпеку для цивільного населення.

В інтерв’ю Corriere della Sera Франциск розповів також про спілкування з патріархом Російської православної церкви Кирилом. Пантифік хотів вплинути на припинення війни в Україні. Однак, на жаль, лідери церков не знайшли точок дотику, тому що Кирило зайняв позицію «обґрунтування» збройного нападу.

Прикро, що церковний лідер Росії, по суті, виправдовує війну, що суперечить Божому Слову. Окрім того, така позиція Кирила формує викривлені уявлення в багатьох вірян та й просто світських людей про суть цього збройного нападу. А в Святому Письмі сказано: «Хто ж спокусить одне з цих малих, що вірують в Мене, то краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити, і його потопити в морській глибині» (Від Матвія 18:6).

Тож молімося про чистоту і безкомпромісність позицій церковних лідерів Росії, не потакання владі у її беззаконних вчинках, а навпаки, дотримання Божих принципів та пріоритетів у служінні. І нехай мільйони росіян зрозуміють облудність пропаганди щодо подій в Україні.

5 травня 2022