«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молитви, що рятують життя

Молитви, що рятують життя

Військовослужбовець Тарас розповів історію, яка трапилася з ним на фронті й переконала в тому, що молитву на передовій можна відчути фізично.


Український військовий Тарас розповів, як він бачить дію Бога і відчуває молитви інших на лінії вогню. Він згадав історію, яка сталася з ним під Покровськом, південніше від Бахмута. Вони з побратимами перебували в окопах. «Був обстріл мінами. Одна розірвалася на дереві. В нас було троє легких поранених», – розповів військовослужбовець.

Тарас пригнувся в окопі і відчув запах паленого, але не звернув на це уваги. Далі була евакуація та їхнє виведення з позиції на базу в Бахмут. Там уже військовий зняв фліску, бо хотів її попрати, і побачив зверху на ній дірочку. «Подумав, що, може, як ішов, вона порвалася», – зізнався Тарас. Потім він побачив дірку і на бронежилеті, на самому куті пластини зверху. Далі він побачив дірку в куртці й навіть на футболці.

Що ж трапилося? В той момент, коли Тарас відчув палене, він пригнувся, і один з уламків міни пролетів, вдарився в кут на бронежилеті, зробив дірку в усіх шарах одягу, а на шиї не залишилося жодної подряпини.

«Як це можливо?» – таке питання все ще залишалося на вустах воїна, коли він розповідав цю історію спасіння своїм рідним.

Сестра, яка проживає в Італії, розповіла, що саме в той день її дуже «потягнуло» до церкви. Разом зі священником вона молилися за Тараса. Коли почали звіряти час, коли це відбувалося, то з’ясувалося, що вона молилася о 12:15 в Римі, а ця «бойова», ледь не смертельна історія мала місце о 13:15. Тобто в один і той самий час.

«Коли осколок не залетів у шию, в той час моя сестра зі священником молилася», – підсумовує цю історію Тарас.

Справді, сила молитви неймовірна. І для Тараса це було свідченням Божої присутності поряд з ним. З людського погляду це видається незбагненним – бронежилет не вцілів, одяг під ним теж, а шия не постраждала. Людська слабкість і Божа сила…


У День Збройних Сил України нехай це свідчення буде для кожного з нас натхненням – не втомлюватися молитися за тих, хто на передовій, чиє життя може обірватися кожної хвилини, – за наших захисників. Адже молитви заступників – це потужна духовна зброя, проти якої безсилі ворожі кулі.


Джерело: sobor.com.ua

6 грудня 2023