«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молитва проти танків

Молитва проти танків

Молитви віри творять дива на фронті. Ось одне із свідчень, яке розповів наш захисник.

«Хочу розказати вам одну цікаву історію. Хоча вона є лише однією з багатьох, які трапляються тут, на фронті.

У нашого підрозділу є дуже добрі друзі, які нам допомагають і волонтерською допомогою, і духовною, – це військові капелани. Скажу так, вони є кураторами нашого підрозділу. Я зателефонував Євгену, одному з військових капеланів, і він сказав, що дуже хоче до нас приїхати, щоб провідати, поспілкуватися. Але оскільки ситуація тут була дуже загострена, постійні обстріли, я попросив його не їхати. Адже була велика імовірність потрапити під обстріли. Євген сказав, що обстрілів вони не бояться і обов’язково до нас приїдуть.

І ось одного дня вони до нас завітали. Ми зустріли хлопців, усе добре. Капелани поспілкувалися з нашими бійцями, привезли нам багато необхідних волонтерських речей, за що ми їм були дуже вдячні. Сіли ми повечеряти, бо хлопці залишилися в нас переночувати. Вони й запитують, яка у нас тут обстановка, як у нас тут справи. Я розповів, що на одному з наших рубежів, де ми тримаємо оборону, дуже важко. Щодня з ранку й до вечора постійні штурми, ми відбиваємо й відбиваємо ці штурми. У нас є багато втрат – і поворотних, і неповоротних. Але найбільше діймають нас танки. Виїжджають два танки – один з відкритої позиції веде вогонь, а інший – з улоговини. І коли його не видно, він під’їжджає впритул і починає розбирати наші позиції.

І тут Євген каже: «Я пропоную помолитися за це». Ну добре, ми погодилися. І він сказав такі слова: «Хай ці ворожі танки попідриваються на мінах, загрузнуть у болоті, але щоб через них наші хлопці не зазнавали втрат». Закінчив молитву, сказав «амінь». Вранці я пішов на нараду до командування. Мені командир каже: «Ти знаєш, у нас тут сталася така приємна подія». Я запитую: «Що трапилося?» Він каже: «Не повіриш, один танк, який постійно під’їжджав до позицій, підірвався на міні й роззувся. А той, що стріляв із закритої позиції, загруз у болоті. Він зараз у межах видимості, тож ми будемо робити все можливе для його повного знищення».

Отак з Божою допомогою і з вашою підтримкою ми обов’язково подолаємо цього ворога і обов’язково перемога буде за нами».


Так, молитовний фронт – не менш важливий, ніж фізичний. Тож тримаймо стрій, заступники!

28 березня 2023