«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молимось за захист українців від нещасних випадків на воді

Молимось за захист українців від нещасних випадків на воді

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що в Україні від початку року на воді загинули 808 людей. А з початку липня потонуло 265 українців, з них 36 – діти. Рятувальники вважають, що люди ігнорують елементарні правила поведінки на воді.

Як зазначила ДСНС, в цьому році Україна становила рекордну смертельну статистику нещасних випадків на воді, тому що за аналогічний період минулого року загинуло 166 людей, із них 16 – неповнолітніх.

Також йдеться, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. За зауваженнями рятувальників, попри застереження люди ігнорують елементарні правила поведінки на воді. Рятувальники також закликають громадян бути обережними та дотримуватись правил безпеки на воді. 

Водночас у червні 2021 року в Україні зросла смертність. Науковці пов’язують це з погодними умовами, а точніше зі спекою, яка може суттєво впливати на здоров’я і викликати смертність. 

Заступники України закликають християн посилити в цей час молитви за захист українців від нещасних випадків та передчасних смертей. Просимо у Бога мудрості для батьків та дітей не нехтувати правилами безпеки. В основу молитви покладемо місце з Писання: "Бог для нас охорона та сила, допомога в недолях, що часто трапляються, тому не лякаємось ми, як трясеться земля, і коли гори зсуваються в серце морів!", Псалом 46:2-3.


21 липня 2021