«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молимось за віруючих в окупованому Криму та Донбасі

Молимось за віруючих в окупованому Криму та Донбасі

Російська окупація супроводжується релігійними переслідуваннями, дискримінацією та дедалі ускладнює діяльність релігійних громад. 

Такого висновку дійшли учасники Круглого столу з релігійної свободи в Україні «Виклики для свободи совісті та віросповідання на окупованих українських територіях Криму, Донецької та Луганської областей», який відбувся 30 червня в Києві. Про це повідомляє irs.in.ua

У Криму окупаційна влада активно застосовує російське законодавство щодо обмеження місіонерської діяльності та боротьби з екстремізмом. 

Російська влада намагається припинити діяльність в Криму будь-яких проукраїнських спільнот, зокрема релігійних громад Православної Церкви України, мусульман з числа кримських татар та інших. Вільно здійснювати релігійну діяльність можуть лише православні громади Московського Патріархату.

На окупованих районах Донецької та Луганської областей кількість віруючих зменшилося, більше ніж на 60%, а діючих релігійних громад стало менше на 20%.

Молимось, щоб на цих територiях припинились:

 -  релігійні переслідування;

 - примусова перереєстрація релігійних громад; 

 - заборона публічного сповідування віри;

 -  налаштування людей проти чужовірних через цілеспрямовану пропаганду релігійної ворожнечі;

 -  загрози для життя і здоров’я віруючих (ув’язнення, тортури, вбивства);

 -  насадження ідеології «Руського миру» з нетерпимістю до всього українського.

Молимось згідно з місцем Писання: "А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? Кажу вам, що Він їм незабаром подасть оборону! Та Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?" (Луки 18:7-9).



7 липня 2021