«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молимось за розвиток соціального служіння в Україні

Молимось за розвиток соціального служіння в Україні

У Києві 29 березня відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з міжфракційним депутатським об’єднанням «Цінності. Гідність. Родина». Присутні обговорювали питання розвитку соціального служіння.

Учасники говорили про розвиток соціальних проєктів ВРЦіРО, зокрема про те, яким чином можна поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, що зіткнулися з проблемами смертельного захворювання. Наголошувалось під час зустрічі на поліпшенні функціонування хоспісів, які в Україні знаходяться в більшості в аварійних станах.

Прийнятні тарифи на природний газ та електроенергію для різних верств населення — ще одне питання, яке було винесене на обговорення. Соціальні працівники церков добре обізнані про економічний стан збіднілих верств населення, які потребують допомоги з боку держави.

Представники депутатського міжфракційного об’єднання розповіли про пріоритети бюджетної політики щодо захисту суспільної моралі, розвитку державно-конфесійних відносин, підтримки соціальної діяльності релігійних організацій, ремонту та реставрації культових споруд, які є пам’ятками архітектури.

Заступники України запрошують приєднуватись християн до щоденних молитов за Україну, зокрема за розвиток соціальних служінь церков та релігійних організацій та за налагоджену співпрацю з представниками влади. Також молимось, щоб серед депутатів Бог підіймав ще більше людей, які б служили українському народу «охоче та богобійно».

Молимось, згідно з місцем Писання: 

«Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх, себе берегти чистим від світу» (Якова 1:27)

Приєднатись до Молитовного руху «Заступники України» можна за посиланням.

30 березня 2021