«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Міносвіти не включило для базової школи програми Християнської етики

Міносвіти не включило для базової школи програми Християнської етики

Наказ Міністерства освіти і науки, в якому зазначили затвердженні модельні навчальні програми НУШ для 5-9 класів, нещодавно було опубліковано на сайті МОН.
У документ, на жаль, не потрапила жодна з програм морально-духовного спрямування. Натомість МОН включило у план навчання дві програми з етики: "Вчимося жити разом", "Культура добросусідства".

До речі, програми «Основи християнської етики», «Біблійна історія та християнська етика», «Християнська етика в українській культурі» успішно пройшли комісію з етики та курсів морально-духовного спрямування, як і вищезазначені програми, пише sobor.com.ua

Як повідомляли представники Інститут модернізації змісту освіти (інституція, яка впроваджує пілотування НУШ) під час навчання пілотних шкіл від Фінського проєкту “Навчаємось разом” + проєкту ЄС, процес затвердження модельних навчальних програм буде постійним, тому опублікований список можуть доповнити.

Але існує небезпека, що програми з Християнської етики через цей наказ можуть спробувати заблокувати для викладання.

Якщо ви хочете, щоб ці предмети потрапили до програм викладання у школах, закликаємо молитись за представників Міносвіти, щоб вони включили до списку рекомендованих до викладання ці програми морально-духовного спрямування: «Основи християнської етики», «Біблійна історія та християнська етика», «Християнська етика в українській культурі».

16 липня 2021