«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Марафон посту і молитви об’єднує різні конфесії

Марафон посту і молитви об’єднує різні конфесії

У цей історично важливий час Україна не вмовкає в молитві за мир. Триває 18-й тиждень Марафону посту і молитви, ініційованого Радою Євангельських Протестантських Церков України за підтримки Української Міжцерковної Ради. З 28 квітня й по 5 травня молиться Полтавщина.


Варто зазначити, що молитовний рух підтримують не тільки протестантські церкви. Дедалі частіше до нього приєднуються й інші конфесії. Зокрема, минулого тижня на Рівненщині у марафоні взяли участь православні, католики, греко-католики. Крім того, молитва звучить і у владних кабінетах. Рівненці провели загальноцерковну молитву в міській раді разом з мером та заступниками.


Безперечно, зброя фізична потрібна нам для захисту від російських окупантів, але в духовній боротьбі важливо мати на озброєнні молитву, єдність і згуртованість, віру, довготерпіння. Як сказано у Псалмі 126: «Хто сіє у сльозах, з радістю буде жати. Іде з плачем, іде, несучи мірку зерна. Повертається додому радий, несучи снопи з собою». Так, нині ідемо з плачем, зі сльозами, та віримо, що будемо пожинати з радістю, коли побачимо те, про що молилися весь цей час і довіряли Богу.



29 квітня 2024