«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Християни гуртуються у молитві: МОЗ закликав Раду дозволити канабіс

Християни гуртуються у молитві: МОЗ закликав Раду дозволити канабіс

Президент України просить найближчими днями зібрати позачергове засідання Верховної Ради України, щоб у терміновому і невідкладному порядку проголосувати про створення індустрії з вирощування і переробки конопель (канабісу) в Україні. Релігійні діячі просить парламентарів не поспішати, адже наслідки для країни можуть бути небезпечними. 

Міністерство охорони здоров'я України у свою чергу закликає нардепів ухвалити законопроєкт, який дозволить дати доступ хворим до медичного канабісу і врегулює його обіг в країні. Про це йдеться на сторінці МОЗ в Facebook у вівторок, 13 липня.

У МОЗ звертають увагу, що на підставі клінічних досліджень вже зібрано достатньо інформації, яка підтверджує, що конопля ефективна при лікуванні понад 50 патологічних станів. На думку міністерства, українські пацієнти потребують таких препаратів.

Нагадаємо, на цьому тижні Рада збереться на два позачергових засідання.  На порядку денному - п'ять законопроєктів, серед яких, зокрема, про медичний канабіс. Комітет ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування підтримав вже цей документ.

Автори законопроєкту використовують завуальовані аргументи про медичні якості рослини.  При цьому кілька місяців тому уряд вже вніс у перелік дозволених медичних препаратів й ті, що містять складові конопель. Тобто спеціальний закон що регламентує індустрію з вирощення кінабісу не потрібен. 

Заступники України закликають християн молитись за те, щоб в України приймались такі законопроєкти, які підуть на користь кожному жителю країни. Просимо Бога про те, щоб нечестиві люди не використовували депутатів та держслужбовцік з ціллю наживи та не спекулювали на хворобах людей. Нехай "сонце правди" сяє над нашою країною, а все таємне стане явним від Божого світла. 

Молимось за Божу мудрість для Президента та депутатів, щоб вони не підтримували сумнівні законопроєкти та дослухались до думки Божих людей. 

13 липня 2021