«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Хлопець помер, але Бог повернув йому життя

Хлопець помер, але Бог повернув йому життя

Зворушлива історія капелана Володимира Груца про воскресіння важкопораненого бійця, за якого він молився. Лікарі робили все можливе, щоб повернути хлопця до життя, але життя до нього не поверталося. Однак втрутився Бог… 


«Хочу розповісти історію про повернення одного життя, яке відбулося з моєю участю. Хочу, щоб ви відчули і зрозуміли, як діє Бог там, на фронті, як Він близько, поряд з кожним нашим військовим.

Ми працювали на одному з пунктів прийому поранених на передовій. Я пам’ятаю той момент, коли приїхала евакуаційна медичка, з якої вибіг побратим і став кричати, що є один важкий і декілька поранених. Коли я кинувся до машини і допомагав діставати важкого, я побачив, що він помер. Але незважаючи ні на що, ми занесли його в приймальню до лікарів, де я крикнув, що у нас є важкий. Один із лікарів сказав: «Клади його сюди». І медики взялися реанімувати нашого побратима. Поряд лежав ще один поранений, і я запитав у нього, як звати його товариша, на що він сказав Олександр.

Лікарі робили все можливе, щоб повернути хлопця до життя: масаж серця, кисневу подушку, все необхідне, але життя до нього не поверталося. Настав такий хвилюючий момент, коли я просто нахилився до його вуха і став молитися від його імені, говорячи такі слова: «Господи, Ти є захист мій, Ти є спасіння моє. Отче Небесний, якщо є воля Твоя, поверни душу мою до тіла мого».

Лікарі робили свою справу, минуло більш як 15 хвилин – серце не запускалося. Один із лікарів підійшов і попросив зробити повну зупинку для того, щоб зрозуміти, чи є пульс. Коли зробили повну зупинку, серце не працювало. Ми продовжували далі, продовжували далі… Я стояв над Олександром і молився. Лікарі робили свою справу. І в один момент, коли лікар Ігор запропонував зробити ще одну повну зупинку серця, щоб зрозуміти, чи є пульс, – сталося чудо – серце забилося. Життя повернулося до Олександра, душа повернулося до його тіла! Бог повернув йому життя!

Коли його вже везли в реанімаційну в госпіталь, він їхав без кисневої подушки. Щойно він прийшов до тями, я йому сказав: «Олександре, Бог подарував тобі життя, душа твоя повернулася до тіла твого». Він підняв руку і показав мені, що все добре. Уявляєте, як Бог діє там, на лінії фронту, як ваші молитви охороняють і зцілюють наших братиків. Дякую вам!

Тому моє бажання все-таки знайти братика Олександра, поцікавитися, як він. Хоча після того лікар дізнавався про його стан і казав, що він відновлюється і добре почувається. І ще одне лікар сказав мені: «Ви занесли і поклали мені на стіл мертву людину, але як лікар, я робив усе можливе, хоча розумів, що минуло надто багато часу і що він мертвий. Але те, що сталося, це було чудо, просто неймовірне чудо. Він ожив. Слава Богу!»


Безперечно, наш Бог – Бог чудес. А наші ревні молитви з вірою є тим інструментом, який ці чудеса приводить у дію.

6 червня 2023