«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Духовна рада Всеукраїнського Собору закликала щоденно молитись за мир в країні

Духовна рада Всеукраїнського Собору закликала щоденно молитись за мир в країні

У Києві 22 грудня  відбулось підсумкове засідання Духовної ради та обласних координаторів Всеукраїнського Собору. Учасники зустрічі підсумовували спільну роботу за 2021 рік та склали стратегію роботи на 2022 рік. Також обговорили виклики та загрози, які сьогодні стоять перед Україною та їх шляхи вирішення. А найголовніше - озвучили молитовні потреби, за які закликали молитись християн. 

Координатор Молитовного руху "Заступники України" Віталій Орлов також був присутній на зустрічі. Він зазначив, що подібні заходи консолідують християн до молитви за країну. 

Присутні дякували Богу за те, що в  містах України створюються міжфракційні депутатські об’єднання “За духовність, моральність та християнський шлях розвитку”. Такі об’єднання вже створені у 12 обласних радах і на підході ще ряд. Водночас депутати-християни ініціюють в місцевих радах голосування за впровадження у школах предметів духовно-морального спрямування, проти ратифікації різних антисімейних ініціатив, зокрема, небезпечних законів та Стамбульської конвенції і Хартії рівності, які впроваджують гендерну ідеологію.

На грудень 2021 року вже в понад 70 державних установах 60 міст України, регулярно проходять Молитовні сніданки, в яких взяли участь понад 4 500 можновладців. Проходять Спеціалізовані молитовні сніданки: чоловічі, жіночі, підприємницькі, молодіжні, медичні, капеланські тощо.

Однак,  країні ще є за що боротися і стоїть багато викликів, які потрібно пройти. Про шляхи вирішення наявних загроз і проблем також обговорювали на засіданні Духовної ради.

Про загрозу вторгнення Росії та енергетичну кризу в Україні розповідав Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов. Він наголосив, що в цей непростий час для України дуже важливо всім християнським колам об’єднуватися та молитися про мир та Божий захист.

Особливу увагу на нараді приділили нинішнім викликам. Адже наша країна переживає не прості часи: з одного боку загроза вторгнення Росії стала, як ніколи реальною, про що постійно говорять різні країни світу.

З іншого боку на це накладається небувала енергетична криза всередині, яка може вдарити по всіх українцях в будь-який момент, якщо морози будуть сильними і довгими. Окрім цього після фактичного приєднання Білорусі до Росії, наші північні кордони оголилися і з цього боку держава є незахищеною перед можливим вторгненням.

Духовна рада Всеукраїнського Собору прийняла рішення, щоб закликати в різдвяні та новорічні дні всі християнські церкви України та віруючих об’єднатися в щоденних молитвах, щоб просити Бога про мир та охорону нашої країни від загострення військових дій чи війни.

Важливість такої молитви підтримали представники очільників Української греко-католицької церкви та Православної церкви України, які під час виступу розповіли, що в їх церквах уже розпочаті регулярні молитви щодо цих питань.

Таким чином, підсумовуючи зустріч єпископи зазначили:

“Насправді нам є за що дякувати у цьому році, Бог благий до нас і дає багато можливостей, аби впливати на суспільство та впроваджувати духовні цінності. Разом з тим, всі випробування які ми зараз маємо як народ, ми впевнено пройдемо за допомогою молитви, віри і дій на благо Батьківщини.

Тож закликаємо всіх християн та церкви до посиленої молитви у Різдвяні та новорічні дні за:

– за мир і благополуччя

– відвернення ворожої загрози

 – за охорону від війни

 – за теплішу зиму аби витримала опалювальна система

– за відродження і зцілення українського народу”

Закликаємо поширювати заклик до молитви та активно долучати до неї якнайбільше церков та віруючих.

29 грудня 2021