«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Божевілля диктатора й армія Гедеона в Україні

Божевілля диктатора й армія Гедеона в Україні

Територія Росії – величезна, тож землі вистачає. Будуй, твори, змінюй! Однак замість цього російський керманич взяв за мету відродження Радянського Союзу, з яким насильно вирішив поєднати Україну. Можливо, Путін очікував, що українці не встоять і навіть святкуватимуть російську окупацію. Натомість сотні тисяч чоловіків та жінок України стали в молитві з духовними коктейлями Молотова в руках, як люди Гедеона з глеками, і дають відсіч.

«І засурмили три відділи й, розбивши глечики, схопили лівою рукою каганці, а правою сурми й закричали: «За Господа й за Гедеона!» … І тоді, як ці триста сурмили, Господь обернув у всім таборі мечі кожного проти себе самих; і кинувсь табір урозтіч…»

Суддів 7:20, 22

Путін зробив те, що аналітики вважали неможливим: він об’єднав Захід у бажанні припинити плазувати перед диктатором – натомість інвестувати в оборону й використовувати власні природні джерела енергії.

Тим часом у містах і селах України триває битва за свободу, демократію, верховенство права й надію Євангелія у Східній Європі. Путін довів, що для досягнення своєї мети він готовий спустошити міста й приректи на страждання мільйони людей, і в Росії також. Диктатор повністю проявив себе.

«Бо ми боремося не проти людей, не проти плоті й крові, а проти правителів, володарів темряви цього світу, духовних сил зла на небесах».

 До ефесян 6:12

Сьогодні українці ревно моляться, співають євангельські пісні у підземних сховищах і звертаються до Заходу з проханням надати військову допомогу, щоб зупинити армію диктатора.

Протягом десятиліть молитовники просили в Бога про занепад комунізму та його безбожних цінностей. Нині сили зла намагаються відновити Радянський Союз і кинути виклик перемозі Бога над духом комунізму, однак українці чинять спротив.

Битва за цінності потребує від воїна стійкості. Проти кожного Голіафа має виступити свій Давид. Президент України Володимир Зеленський — внук людини, яка пережила Голокост, тож він на гіркому досвіді знає, що злу не можна поступатися. Тому він сказав: «Навіть якщо ви зруйнуєте наші українські собори та церкви, ви не знищите нашу щиру віру в Україну та Бога».

Зеленський стоїть, як Гедеон, з вірою в Бога, захищаючи міжнародні принципи правопорядку. Він є сучасним державним діячем, який заявляє, що українці будуть боротися й відстоювати свободу та Божі закони, які вони цінують. Байден пропонував Зеленському евакуюватися, однак президент України залишився і просить зброю, щоб боротися.

У цій битві 30-й псалом став для українців своєрідним національним молитовним гімном. У мережі є навіть відеоролики, в яких чоловіки, жінки й діти моляться цими словами, кличучи до Бога зі своїх бомбосховищ і покладаючи надію на Христа.

«На Тебе надіюсь я, Господи, хай не буду повік засоромлений, визволь мене в Своїй правді! Нахили Своє ухо до мене, скоро мене порятуй, стань для мене могутньою скелею, домом твердині, щоб спас Ти мене! 

Бо ти скеля моя та твердиня моя, і ради Ймення Свого Ти будеш провадити мене й керувати мене! Ти витягнеш з пастки мене, що на мене таємно поставили, бо Ти сила моя!

У руку Твою доручаю я духа свого, і Ти мене визволиш, Господи, Боже правди!»

 Псалом 30:1 – 6

Хоч би якими були наслідки божевілля Путіна, світ заплатить за це високу ціну. Українські міста зруйновані, біженці наводнюють Східну Європу. У світі стрімко зростають ціни на пальне і продукти харчування, а міжнародне правове поле перебуває під загрозою. Економічний колапс переживає і сама країна-агресор. Росіяни теж платять за цю війну: падіння рубля, зниження рівня життя, збідніння. Путін украв мир у всього світу. Окрім того, знищив верховенство закону, демократію і свободу слова.

В Україні розгорнулась битва між варварством і цивілізацією, між диктатурою та свободою. Тож ми повинні молитися, а Захід має дати Україні все, що їй потрібно!

Як майбутні покоління назвуть цей історичний період? Епохою абсурду! Поки західні еліти змагалися між собою за визначення «чоловік», «жінка» та шукали уявні причини локальної агресії, диктатори зміцнювали армії за допомогою західних грошей і технологій. Екологічність стала евфемізмом залежності від російської нафти та газу, а засудження ксенофобії стало спокусливою брехнею, що дала змогу Китаю знищувати наші основні ланцюги поставок, в той час як вони будують концтабори, щоб отримувати зиски. Наші уряди гадали, що можуть безкоштовно друкувати гроші, позичати і безкарно нехтувати християнськими цінностями. Дай Бог, щоб Захід прокинувся і вийшов із цього небезпечного стану в’ялого самообману.

Багато хто з аналітиків, а також християнських лідерів заявляв, що 2020-ті роки стануть періодом катастрофічної кризи. Ознаки нинішнього часу говорять про те, що початок цих років буде особливо болісним, а потім настане те, чого ніхто не очікує. І це тільки початок бід.

Є думка про те, що Антихрист прийде до влади через безпрецедентну низку криз. Але його прихід на певний час може бути затриманий Церквою, що живе в силі відродження Святого Духа. Тож протидіймо прийдешньому Антихристу!

 За матеріалами статті Пола Бекхолера

3 травня 2022