«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Автори законопроєкту 3900 мають на меті заборонити християнську етику в школах

Автори законопроєкту 3900 мають на меті заборонити християнську етику в школах

1 грудня Верховна Рада планує розглянути законопроєкт 3900 «Щодо забезпечення якості навчальної літератури». У тексті проєкту зазначається: “В освітньому процесі в закладах освіти може використовуватися навчальна література, яка... не може містити висловлювань, зображень, відео- чи аудіоматеріалів дискримінаційного характеру”.

У випадку його прийняття існує ймовірність заборони просімейних навчальних програм та християнської етики в навчальних закладах.

Водночас з інших підручників може бути видалена будь-яка інформація щодо сімейних та національних цінностей українців, тому що вона ніби-то «містить ознаки дискримінації».

Законопроєктом 3900 також передбачено внесення змін у статтю 75 «Закону про освіту». Пропонується додати абзац про те, що навчальна література може проходити експертизу за ініціативи авторів (авторських колективів), розробників, видавців або на підставі звернення фізичних та юридичних осіб. Тобто будь-яке коло осіб може звернутись з проханням піддати експертизі те чи інше видання.

Молимось згідно з місцем Писання: «Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї» (Приповісті 22:6), щоб українські школярі були змалечку наставлені в Божому Слові.

Заступники України моляться про те, щоб в Україні діяли справедливі, праведні Закони, а усілякі спроби заборони поширенню християнських цінностей були зупинені.

Приєднуйтесь до молитви!

1 грудня 2020