«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

890-й день заступництва за Україну!

890-й день заступництва за Україну!

«Я вголос молюся до Господа; я голосно благав Господа помилувати мене. Виливаю болі мої перед Ним; розказую Йому горе моє. Я кличу Тебе, Господи, кажучи: «Ти – притулок мій, моя доля в країні живих». (Псалом 142:1, 2, 5)


Те, за що ми дякуємо Богу: 

 

• Дякуємо за підготовку в Україні капеланів. Так, за короткостроковим курсом у Національному університеті «Острозька академія» 216 штатних капеланів отримали сертифікати. Студенти отримали знання та навички, які стосуються: душпастирства, міжособистісної комунікації, кризового консультування та вміння ефективно діяти у кризових ситуаціях, консультування щодо духовних та моральних проблем, а також служіння в ролі капелана в межах або за межами християнських спільнот.

• Україна у липні скоротила імпорт електроенергії. Споживання електроенергії в Україні стабілізувалось.

• Україна підписала угоду, яка передбачає транш від США на 3,9 млрд доларів. Це перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році.

• За минулу добу Збройні Сили України знищили 9 танків, 42 одиниці бойових броньованих машин, 77 одиниць автомобільної техніки.

 

 

Загрози залишаються:

 

• Російські війська 20 разів обстріляли населені пункти Донецької області, поранено цивільних людей, серед яких є діти. Вдарили ракетою по залізничній станції на Харківщині, також по Миколаївщині.

• росія в липні атакувала Україну 426 дронами типу Shahed.

• Загарбники кидають у бій на Покровському напрямку свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати оборону ЗСУ. Захоплення Покровська нині для них є пріоритетом. А взагалі за добу на фронті відбулось 156 боїв.

• Окупанти захопили ще одне село на Донеччині та просунулися біля інших населених пунктів.

• Росіяни відкрили залізницю в окупованому Маріуполі, яка дасть їм змогу скоротити логістичний шлях майже на 300 км.

• Окупанти критично забруднили Азовське море. В районі Арабатської стрілки морська вода стала небезпечною не лише для людей, а й для морської фауни, зокрема дельфінів.

 

 

Молитовні потреби: 

 

• Молимося про захист в Україні на законотворчому рівні базових християнських цінностей, інституту сім’ї, свободи слова. Щоб війна не була прикриттям для того, щоб творити беззаконня і руйнувати Україну зсередини.


• Молимося про те, щоб Україні отримувала реальну військову допомогу, про узгодження організаційних питань, щоб наша країна могла протидіяти ворогу на полі бою, а також захистити цивільне населення від ракет та шахедів.


• Молимося про президента країни, прем’єр-міністра, голову Верховної Ради. Щоб ці люди пізнали Господа, щоб вони дбали про людей у цій країні і покладалися лише на Бога. Нехай мудрість Божа керує їхніми вчинками.


• Молимося, щоб кожний наш воїн був під Божим захистом. Щоб Господь зміцнив фізично й морально. Щоб випробування не були над силу, але щоб Бог був для кожного надією і твердою основою. Молимося про тих, хто вже тривалий час воює і потребує ротації. Щоб це відбулося найближчим часом.


• Молимося про тих людей та організації, які допомагають повертати українських дітей. Про розширення їхніх можливостей та про збільшення кількості повернених на Батьківщину дітей.


• Молимося про те, щоб спільнота заступників збільшувалася, щоб до неї додавалися люди, які усвідомлюють важливість молитви – особливо в цей час, які готові брати на себе духовну відповідальність і бути ревними та вірними в молитві.


• Молімося про утвердження Церкви в Слові Всемогутнього Бога попри атаки диявола. Про твердість духовних позицій християн для здобуття перемог у битвах з ворогом душ людських.


 


1 серпня 2024