«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

838-й день заступництва за Україну!

838-й день заступництва за Україну!


Те, за що ми дякуємо Богу: 


• Дякуємо Богу за людей віри, відданих, посвячених, за тих, хто молиться за свій край, молиться за людей. Дякуємо за єдність церков у Марафоні посту й молитви, в межах якого цілодобово звучать молитви в різних областях нашої країни. Цього тижня молитовну естафету прийняла Тернопільська область.

• Дякуємо за важливі посили, які виходять від Церкви, щодо єднання, віри, навернення до Бога. Так, в Ірпені на Київщині відбулася надзвичайна зустріч п’яти священнослужителів різних християнських конфесій. Говорили про історію, особливості своїх віровчень, а також про важливість єдності в церкві та суспільстві – особливо в часи невизначеності.

• Яка неймовірна новина про повернення 17-річної дівчини, що була викрадена й утримувалася в росії. Радіємо за кожну людину, дитину, якій вдається повернутися на рідну землю, і дякуємо нашому люблячому Богу. Безумовно, ця новина стала світлим променем надії для багатьох українських родин, які чекають на повернення своїх близьких.

• На мирний саміт у Швейцарії зареєструвалися 90 держав.

• За минулу добу Збройні Сили України знищили 10 танків, 13 одиниць бойових броньованих машин, 1 літак, 56 одиниць автомобільної техніки.



Загрози залишаються:


• Росіяни вдарили КАБами по Дергачівській громаді та обстріляли Куп’янськ-Вузловий на Харківщині. Обстріляли Херсонщину.

• Від початку цієї доби на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Напружена ситуація на Куп'янському напрямку. Тривають бої також на Покровському та Курахівському напрямках.

• Що ближче дата проведення Глобального саміту миру в Швейцарії, то більше рф посилює спроби дискредитації Української формули миру.



Молитовні потреби: 


• Молимося за мир у нашій країні, мир у серцях людей, який дається в Ісусі Христі. Пам’ятаймо слова нашого Господа: «Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Від Івана 16:33)


• Молимося про збереження нашої культурної спадщини, особливо на захоплених територіях. Про збереження нашої ідентичності, наших коренів. Нехай ворожа ідеологічна пропаганда буде позбавлена сили та буде обмежена в діях.


• Щодня невтомно молимося за тих, хто дивиться у вічі смерті. Щоб примирилися з Богом, віддали йому своє серце і мали життя вічне.


• Молимося про збільшення можливостей для надання кваліфікованої медичної допомоги нашим військовим за кордоном. Про виключення корупційної складової у медичних закладах під час ухвалення рішень про виїзд на лікування. Про те, щоб якомога більшій кількості наших захисників було надано необхідну допомогу для відновлення.


• Молимося про інформаційний фронт, на якому точиться не менш запекла боротьба, ніж на фізичному. Росія здійснює постійні інформаційні атаки: то проти Саміту миру, то проти політичного керівництва країни тощо. Молимося, щоб Україна могла не тільки відбивати ворожі атаки, а й діяти на випередження.


• Молимося про проведення в Україні в ці кризові часи ефективної міграційної політики. Про те, щоб ми не наблизилися до рівня обезлюднення, щоб нинішні невтішні демографічні прогнози для України не здійснилися.


• Молимося, щоб у кожному містечку та селі функціонували церковні громади, аби Слово Боже поширювалося і торкалося сердець людей. А також про згуртованість, єдність та активне служіння тих, хто мігрував через війну до Європи. Щоб кожна група і церква там була зосереджена на місії, благовісті та учнівстві.



10 червня 2024