«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

819-й день заступництва за Україну!

819-й день заступництва за Україну!

«Терпеливістю вашою душі свої ви здобудете». (Євангеліє від Луки 21:19)


Те, за що ми дякуємо Богу: 


• У Києві відбувся Перший сімейний молитовний сніданок, який об’єднав просімейних активістів, капеланів, пасторів церков, лідерів рухів та організацій навколо Святого Письма й молитви. Мета заходу – запровадити культуру читання Біблії в колі сім'ї, створити культуру родинної молитви. Адже міцна молитва – це міцні стосунки, а міцна родина – це сильна держава. Дякуємо Богу за можливість навіть у часи війни зосереджуватися на головному – молитві, Слові Божому.

• Делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Пресвітеріанському Кафедральному храмі м. Сан-Паулу Бразилія) зустрілася з представниками різних бразильських християнських церков в рамках заходу «Церкви моляться за справедливість і мир». Українські та бразильські священнослужителі молилися за справедливий мир в Україні.

• Російські агресори зменшили кількість атак на найбільш гарячому – Покровському напрямку.

• В Україну почали повертатися фахівці з обслуговування F-16.

• Швеція забезпечить довгострокову підтримку України за допомогою трирічної військової підтримки у 2024-2026 роках на загальну суму 6,5 млрд євро.

• Посли Європейського Союзу затвердили нові санкції проти росії через порушення прав людей у країні.

• За минулу добу Збройні Сили України знищили 6 танків, 22 одиниці бойових броньованих машин, 59 одиниць автомобільної техніки.



Загрози залишаються:


• Росіяни вдарили КАБами по Харкову. Завдали удару по центральній частині Чугуєва Харківської області. Ворог атакував енергооб'єкти Шостки й Конотопа на Сумщині. Під Полтавою пролунали вибухи.

• Російські війська активізувались на Куп'янському напрямку із залученням штурмової авіації.

• Україна посіла третє місце за рівнем заборгованості перед МВФ – після Аргентини та Єгипту.

• Росіяни активізували диверсії в Євросоюзі, що пов’язано, зокрема, з виборами в ЄС, які пройдуть влітку.



Молитовні потреби:

 

• Молимося, щоб Господь допоміг нам пройти цією долиною плачу і вивів на просторе місце, щоб над нашою країною зійшло сонце правди. Щоб ті, хто прагне пролиття крові, були зупинені, щоб стали відомими їхні таємні злочинні плани. Молимося, щоб Господь допоміг оновитися в силі і правді.


• Молимося про обговорення «мирних ідей» з урахуванням інтересів України. Про мудрість і розсудливість наших лідерів під час міжнародних переговорів. Про пошук шляхів, що приведуть до миру в країні.


• Підтримуймо в своїх молитвах наших воїнів, які протидіють ворогові, що часто перевершує наші сили. Нехай будуть зміцнювані Богом, нехай не похитнуться, нехай Господь буде міцною основою – сил, сподівань, снаги.


• Молимося про те, щоб велика заборгованість України перед МВФ не призвела до дефолту. Про надання нам можливості реструктуризації боргу. Про те, щоб наша країна вибралася з боргової ями. Про мудрість для керівників економічного сектора в ухваленні важливих рішень.


• Молимося про зниження рівня безробіття в Україні. Про коригування між попитом та пропозицією на ринку праці. Повернення кваліфікованих фахівців. Про впровадження різних програм для підтримки безробітних.


• Молимося за тих людей, які не мають елементарних засобів для нормального життя, за нужденних, згорьованих, за тих, хто втратив будь-яку надію, за сиріт і вдів, за людей похилого віку. Нехай Господь простягне Свою руку допомоги. Нехай серця цих людей будуть відкритими, щоб Господь зміг увійти в них і наповнити їх.


• Молімося, щоб Божі люди «були зодягнуті в броню віри та любові і в шолом надії спасіння». Щоб були втіхою одне для одного, щоб могли приносити людям цього світу внутрішній мир і надію на спасіння, яке тільки в Ісусі Христі.





22 травня 2024