«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

435-й день заступництва за Україну!

435-й день заступництва за Україну!

«Будьте витривалі в молитві, чекайте на Божу відповідь на ваші молитви і не забувайте бути вдячними». (До колосян 4:2)


Те, за що ми дякуємо Богу:

• «Добре є прославляти Господа, піснею прославляти ім’я Твоє, Всевишній, оповіщати Твою любов вранці, а Твою вірність – вночі». (Псалом 92:1, 2).

• Дякуємо Богу за Його вогонь, який Він розпалює в серцях Своїх людей – вірити, молитися, бути стійкими, не знемагати, але йти вузькою дорогою Божої істини. Попри біль, нові виклики і загрози.

• ЗСУ відбили 40 ворожих атак на чотирьох напрямках.

• Під час нічної атаки по Києву збито всі дрони-камікадзе та ракети рф.

• Уряд затвердив надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.

• Пенсійний фонд України планує збільшити видатки на пенсії на 20%.

• Норвегія виділила Україні 378 млн євро допомоги: з них 235 млн спрямують на гуманітарні потреби, ще 143 млн – на підтримку бюджетної сфери й відновлення пошкодженої інфраструктури.

• За минулу добу Збройні Сили України знищили 5 танків, 17 одиниць бойових броньованих машин, 21 одиницю автомобільної техніки.


 

Загрози залишаються:

• За минулу добу війська рф 98 разів обстріляли Херсонську область, випустивши по населених пунктах регіону 539 снарядів. Особливо жорстокі атаки пережив Херсон. Обстріляли також 11 прикордонних громад Сумщини, Дніпропетровщину, внаслідок чого було пошкоджено газогiн та лiнiю електропередач. Вдарила ракетами по Краматорську.

• Війська рф вночі атакували Одесу, випустивши по місту 15 дронів. 12 ворожих БПЛА було знищено, однак три безпілотники вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів.

• На бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються два російських надводних ракетоносії. Загроза ракетного удару й надалі залишається високою.

• На окупованій частині Запорізької області росіяни продовжують викрадати цивільних жителів, із яких вибивають зізнання в нібито підготовці теракту.



Молитовні потреби:


• Молимося, щоб Церква була головою, а не хвостом, була в авангарді суспільства. Щоб християни у своєму мисленні та свідомості випереджали події, передбачаючи майбутнє, і були готовими до змін.


• Молимося про згоду між Україною і нашими партнерами у визначенні стратегічних цілей та їхньому досягненні. Про своєчасне надання необхідного оснащення для оборони та контрнаступу.


• На Херсонщині 4, 5 та 6 травня оголошено днями жалоби. Після вчорашніх російських обстрілів загинули 23 людини, 46 дістали поранення, з них двоє дітей. Серце знову й знову стискається після таких сумних новин. І тільки Господь є джерелом нашої втіхи. Тому молимося за родичів померлих, щоб були втішені Богом. Молимося за одужання поранених, щоб відновилися тілом і душею. Щоб пізнали Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя.


• Притягнення до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах проти людяності та геноциді в Україні. Ухвалення Міжнародним кримінальним судом рішення щодо видачі ордерів на арешт російського президента та уповноваженого з прав дитини держави-агресора за звинуваченням у депортації українських дітей.


• Наша молитва, як завжди, – за воїнів. Нехай Господь буде їхньою охороною, нехай душа шукає Його лиця і посеред вогню звертається до Нього.


• Молимося про евакуацію всіх цивільних з Авдіївки Донецької області, яка планується найближчим часом. Про безпеку людей, про їхнє розміщення в інших регіонах країни, про забезпечення всім необхідним, особливо літніх людей, про яких немає кому подбати.


• Молимося про наших цивільних українців, яких росіяни утримують у полоні. За офіційними даними, таких людей понад 20 тисяч, але насправді ця цифра набагато більша. Молимося про успіх перемовини щодо звільнення бранців кремля, про їхнє повернення на рідну землю. Нехай Господь проведе кожного цією долиною плачу і виведе не просторе місце.


• Збільшення кількості російських військовослужбовців, які здаються в полон. Так, у квітні понад 3000 військових рф вирішили добровільно здатися в полон у рамках державного проєкту «Хочу жити».


 

4 травня 2023