«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

404-й день заступництва за Україну!

404-й день заступництва за Україну!

«…Бо дуже могутня ревна молитва праведного» (Якова 5:16).


Те, за що ми дякуємо Богу:

• «Заспівайте нову пісню Господеві, розповідаючу про Його чудові діла! Бо Він здобув велику перемогу Своєю силою і святістю. Господь об’явив Своє спасіння і виявив Свою справедливість усім народам» (Псалом 98:1, 2).

• Дякуємо Богу за Його незмінність і підтримку в цей важкий час. За те, що Слово, яке виходить з Його уст, не повертається до Нього порожнім, але робить, що Він жадає, і має поводження в тому, на що Господь його посилає.

• Сили оборони поліпшили тактичне становище на Донецькому напрямку. Зокрема, вони змогли зайняти деякі позиції, які є стратегічно важливими.

• Додому із полону повернулися ще 12 українців. Серед них п'ятеро тяжкопоранених.

• Луцькі депутати закликають Верховну Раду не допустити ухвалення законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Звернення підтримали під час 43-ї сесії Луцької міської ради. На думку обранців громади, цей законопроєкт може призвести до знищення національних цінностей.

• Діти захисників та захисниць України вчитимуться за бюджетні кошти.

• Україна повністю припинила імпорт електроенергії, обмежень споживання немає в жодній області.

• В Україні запустили найпотужнішу газову свердловину за останні 2,5 року.

• За минулу добу Збройні Сили України знищили 1 танк, 7 одиниць бойових броньованих машин, 16 одиниць автомобільної техніки.


Загрози залишаються:

• Окупанти вдарили мінометами по Херсонській області.

• Росіяни дедалі частіше відправляють дрони-камікадзе Shahed з північного напрямку – так вони намагаються виявити слабкі місця в українській ППО.

• У Білорусі почали раптову перевірку бойової готовності армії, заплановано пересування військової техніки, через що можливе обмеження руху цивільного транспорту.

• За офіційними даними, прямі збитки України від російської агресії оцінюються в 750 млрд доларів, а якщо додати так звані непрямі збитки, то сума перевищить 1 трлн доларів.

• За час війни в Україні зросла кількість курців. Згідно з соціальними опитуваннями, кількість українців, які зовсім не курять, скоротилася на 4,7% порівняно з початком 2021 року.




Молитовні потреби:


• Молимося про наповнення сердець людей жагою пізнання Бога. Нехай Україна стане осередком Божого вогню, помазання і надприродних проявів Його сили.


• Молімося про те, щоб у цей час в Україні в серці кожного, хто пізнав Христа як свого Господа і Спасителя, ожили слова: «Рятуй узятих на смерть, також тих, хто на страчення хилиться, хіба не підтримаєш їх?» (Приповісті 24:11). Щоб цей поклик Господа став близьким для кожного учня Христа.


• Дякуємо Богу в молитві за звільнених воїнів, за те, що змогли повернутися додому. Молимося за їхнє відновлення – психологічне і духовне. Нехай Господь зміцнить і підніме.


• Молимося за волонтерів, які, ризикуючи життям, привозять гуманітарну допомогу мирним людям у прифронтові міста й села. Нехай Господь буде для них щитом, нехай Він захистить їх від куль, снарядів та мін.


• Є молитовна потреба, щоб розгляд законопроєктів та ухвалення нових законів щодо бійців Сил оборони України та військовозобов'язаних, яких ще не призвали до армії, не порушували Конституції України. Щоб у цих законах враховувалися як питання обороноздатності нашої країни, так і інтереси наших громадян. Щоб життя людини справді було головною цінністю і щоб у законах саме цей критерій був основоположним. Щоб було ухвалено саме ті закони, які максимально захищають права військовозобов’язаних та військовослужбовців.


• Молимося про розблокування наших морських портів, бо їхня блокада росією призвела до значного ускладнення експортної логістики товарів з України та обмеження доставки найцінніших товарів. Тепер продукцію потрібно експортувати залізницею, а така логістична альтернатива набагато дорожча та складніша.


• Ескалація внутрішньоросійських конфліктів з участю різних політичних груп, щоб сталося, як написано в Святому Письмі, «усяке царство, якщо поділиться в собі, – запустіє» (Мт. 12: 25).



 

3 квітня 2023