«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

4 жовтня Міжнародний день лікаря: Молимось за медиків

4 жовтня Міжнародний день лікаря: Молимось за медиків

З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря. Це день солідарності та активних дій лікарів усього світу.

У Міжнародний день лікаря Молитовний рух "Заступники України" запрошує всіх християн згадати у своїй щоденній молитві медичних працівників України, адже саме вони зараз на передовій та потребують Божого захисту та покрову. В Україні минулої доби, 3 жовтня, виявили 4821 новий випадок COVID-19. Зокрема, захворіли 448 дітей та 50 медиків. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. Своєю чергою, деякі лікарі вважають, що офіційна статистика не відповідає дійсності, й насправді лікарів, які і їхніх пацієнтів, хворіє набагато більше. 

Тому, просимо в Бога:

 - захистити наших лікарів, які жертовно служать іншим і роблять все можливе, щоб рятувати життя наших братів та сестер українців;

 - подати нашим лікарям особливих сил фізичних, душевних та духовних. Нехай надмірні навантаження, через які вони зараз проходять, піклуючись про інших, не зашкодять їм. Щоб тягар інших їх надто не пригнічував, щоб сум тих, які несуть хрест разом із хворими, не знищив їхньої радості, щоб рани, які вони лікують, не пошкодили їх самих;

 -  мудрості для лікарів  в кожній ситуації, з якою вони зараз зустрічаються, рятуючи людські життя;

 - сповнити лікарів милосердям, любов’ю та терпінням до своїх пацієнтів, щоб, не зважаючи на власні негаразди, вони знайшли у собі лагідність і силу допомагати хворим і нести їм надію одужання, щоб ніколи не залишали навіть найбіднішого, який покладає надію лише на їхню допомогу;

 - благодаті, щоб у важкій та непевній ситуації вони були настільки мудрими і добрими, щоб виправдали очікування тих, які в потребі. 

Молимось, згідно з Посланням до Ефесян 3:14-21:

"Для того схиляю коліна свої перед Отцем, що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі, щоб Він дав вам за багатством слави Своєї силою зміцнитися через Духа Його в чоловікові внутрішнім, щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові, змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина, і пізнати Христову любов, яка перевищує знання, щоб були ви наповнені всякою повнотою Божою. А Тому, Хто може зробити значно більш над усе, чого просимо або думаємо, силою, що діє в нас, Тому слава в Церкві та в Христі Ісусі на всі покоління на вічні віки. Амінь". 



4 жовтня 2021