«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

344-й день заступництва за Україну!

344-й день заступництва за Україну!

Те, за що ми дякуємо Богу:

• Дякуємо Богу за відчинені двері у світі для України. Так, у Вашингтоні розпочато Український тиждень. Це низка заходів, які спрямовані на розширення партнерства між США та Україною, де учасники дізнаються більше про виклики й труднощі, з якими сьогодні стикається Україна, що мужньо виборює свою свободу та незалежність.

• росію позбавили половини ринків збуту нафти та нафтопродуктів.

• ЄС удвічі розширить тренувальну місію для українців. Місія військової допомоги Євросоюзу навчить додатково 15 тисяч українських солдатів, внаслідок чого загальна кількість досягне 30 тисяч осіб.

• Ізраїль готовий розглянути постачання Україні ППО «Залізний купол».

• Європейський Союз завершить роботу над десятим пакетом санкцій проти росії до річниці початку повномасштабної агресії росії проти України 24 лютого.

• ЄС запустить в Україні програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро.

• Британія купила для України 46 БТР.

• За минулу добу Збройні Сили України знищили 2 танки, 3 одиниці автомобільної техніки.


Загрози залишаються:

• Росіяни знову вдарили по Краматорську на Донеччині. Окупанти обстріляли Херсон, Чернігівщину.

• Ситуація на фронті загострюється. ЗСУ фіксують збільшення наступальних дій ворога. Наявні ознаки того, що росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни.

• росія мобілізувала близько 500 тисяч людей і готується до наступів.

• Смертність серед породіль і новонароджених на окупованих територіях збільшилась більше ніж втричі порівняно з аналогічними показниками до початку російської воєнної агресії. Це пов'язано, зокрема, з тим, що всі місцеві лікарні використовуються окупантами для лікування поранених російських військовослужбовців, і вагітні жінки позбавлені можливості отримувати необхідну медичну допомогу.



Молитовні потреби:


• Молимося про те, щоб нам зміцнюватися у Божому Слові. Нехай «…слово Христове збагачує нас у всякій премудрості, нехай мир Божий панує в серцях наших» (До Колосян 3:15, 16).


• Ревно молимося про те, щоб плани ворога щодо захоплення нашої країни не здійснилися. Нехай йому не вистачить сил, наснаги, озброєння та належної мотивації. Нехай ці плани будуть марними, недієвими. «Деякі народи хваляться своїм військом і зброєю; ми ж – ім’ям Господа, Бога нашого» (Псалом 20:7).


• Належна підготовка ЗСУ до наступу окупантів, який активно готується для здійснення найближчим часом. Дієва і своєчасна допомога наших партнерів для підтримки наших військ у протистоянні.


• Жодного дня не пропускаємо в молитві за воїнів. Молимося про Божий захист, Господнє втручання в хід подій, щоб якомога більше життів було збережено і віддано Ісусу Христу.


• Боротьба з внутрішніми ворогами, які, зраджуючи, через підривні дії намагаються ослабити Україну. Виявлення та припинення злочинної діяльності таких людей і угруповань та покарання згідно з законом.


• Стільки зруйнованих доль сьогодні, зранених і розбитих сердець. Помолимося за цих людей, щоб Божа любов звільнила їх від болю і трагічних спогадів, щоб зцілила їх, щоб наповнила сенсом жити далі.


• Молимося про наших українців, які змушені були поїхати за кордон, але які хочуть повернутися додому. Нехай відкриються такі можливості, нехай Господь буде для кожного Путівником і Пастирем добрим.


• Благословляємо рятувальників, яким чи не щодня в різних куточках нашої країни доводиться розбирати завали, щоб рятувати життя людей. Нехай Господь зміцнить їхню душу й тіло. Постійно стикаючись із горем та болем, нехай їхні серця не стануть твердими, але будуть м’якими і сповненими співчуття.



 

 

2 лютого 2023