«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Законопроєкт №9103: руйнівник інституту шлюбу

Законопроєкт №9103: руйнівник інституту шлюбу

13 березня у Верховній Раді зареєстровали скандальний законопроєкт №9103. На думку його авторів, цивільне партнерство – ось сучасна прийнятна форма стосунків, а шлюб – це пережиток минулого, це релігія, і сьогодні для багатьох він є неприйнятним.

Нардеп Інна Совсун та інші автори законопроєкту в пояснювальній записці законопроекту №9103 «Про цивільне партнерство» з самого початку декларують своє негативне ставлення до шлюбу, ставлячи на ньому тавро, що шлюб – це «релігія і для представників релігії», а вони пропонують просту та зручну альтернативу, яка дає швидку реєстрацію, можливість не жити разом та не виконувати спільні обов’язки, можливість швидко розірвати це партнерство за бажанням будь-кого з партнерів. Ну і як родзинка – можна з 18 років створювати одностатеві партнерства з ЛГБТ-партнерами, це офіційно стає сім’єю та як сім’я має право на усиновлення дітей.

Ось що кажуть автори законопроекту №9103: «...зважаючи на те, що інститут шлюбу в суспільстві стійко асоціюється з релігією, реєстроване партнерство є альтернативою для тих різностатевих пар, які не представляють жодне релігійне вірування, або не бажають укладати саме шлюб з будь-яких інших причин. Перевагою партнерства також є швидша процедура реєстрації та спрощений порядок розірвання. При цьому, обсяг прав партнерів відрізняється в кожній державі, подекуди — немає вагомої різниці з інститутом шлюбу, а подекуди — він є вужчим».

Автори законопроєкту 9103 роблять кардинальну зміну в Сімейному кодексі України, де в Статті 3, яка визначає, що таке сім’я, додають абзац:

«Реєстровані партнери є СІМЄ’Ю!!! незалежно від того, чи проживають вони фактично разом та чи ведуть спільно домашнє господарство». Фактично це відкриває можливість для усиновлення дітей ЛГБТ-парами, які створять цивільне партнерство.

А ось іще цікавіше: іноземне цивільне ЛГБТ-партнерство прирівнюється до українського з такими ж правами. Тобто й іноземні ЛГБТ-пари отримають, швидше за все, право на усиновлення дітей.

Таким чином, автори хочуть через «цивільне партнерство» спробувати «вбити інститут шлюбу», затаврувавши його в суспільстві як релігійний пережиток та стереотип і запропонувавши легку альтернативу, яка схожа на шлюб, але ні до чого не зобов’язує.

Загалом перед нами не просто законопроект 9103, а справжній «вбивця» шлюбу.

 

Тож передусім молимося: 

  • Щоб цей законопроєкт не мав подальшого ходу.
  • Щоб намагання зруйнувати інститут шлюбу були марними.
  • Розголос та поширення в суспільстві суті цього законопроєкту.


Крім того, якщо ви проти таких змін, то закликаємо вас максимально поширити цю інформацію та надати їй максимального резонансу!

А також надсилайте депутатам Верховної Ради даний проєкт звернення. 

14 березня 2023