«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

В Афганістані залишились українці: Посилюємо молитви

В Афганістані залишились українці: Посилюємо молитви

В Афганістані все ще залишаються українці. Вони хочуть евакуюватися через різке погіршення безпекової ситуації в країні. Йдеться про українців афганського походження та осіб, які працюють за приватними контрактами. Особливо небезпечно там залишатись християнам. 

За даними дослідницького центру PRS у 2010 році, в Афганістані проживало 30 тис. християн, які складали менш як 0,1% населення цієї країни. Найбільшим напрямком християнства в Афганістані є протестантизм. У 2000 році в Афганістані діяло 245 християнських громад. За Конституцією 2004 року Афганістан був проголошений ісламською республікою. Це означає, що урядові держслужбовці, фаворити народних груп, віруючі функціонери і звичайні жителі повинні агресивно ставитися до прихильників будь-яких інших релігій. Все частіше ймовірним фіналом для викритих і спійманих християн є вбивство. Ні конструктивні ісламські групи, ні сім’ї новонавернених не виявляють пощади в цьому випадку.

У листі Місійної П`ятидесятницької Комісії (World Mission Commission), що надійшов до Головного Офісу Української церкви християн віри євангельської, зазначається, що «майже одразу після того, як державні війська відступили від Афганістану, почали поширюватися погрози та переслідування. Представники підпільних домашніх церков вже повідомляють про понад десяток мучеників, сотні погроз і понад 1000 врятованих сиріт війни, яким загрожують викрадення для сексуального рабства в Талібані.

Християни з Афганістану просять про молитовний щит:

· Моліться за уряд і лідерів, їх мудрість і захист;

· Про захист життя та свободи людини, особливо жінок та дітей;

· Про мужність та витривалість для християн;

· Про захист для іноземних громадян, які працюють у різних соціальних сферах допомагаючи афганському народу.

Як повідомив заступник голови Міністерства закордонних справ України Євгеній Єнін, посольство України в Таджикистані встановило зв'язок з українцями в Афганістані. 

"Ми радимо громадянам, які знаходяться в небезпеці, звертатися на гарячу лінію МЗС або в наші посольства в Таджикистані і Узбекистані, які на сьогодні спільно з нашими західними партнерами опрацьовують маршрути евакуації наших громадян", - сказав Єнін. 

Водночас, на військовій базі біля Кабула в Афганістані чекають на евакуацію 12 українських військовослужбовців. На базу до українців навідалися таліби. На щастя, все обійшлося без побиття та жорстокості. Терористи забрали у них всю зброю і попередили, щоб ті не намагалися чинити опір, інакше все буде "по-іншому". 

Дипломати стверджують, що не можуть негайно евакуювати наших громадян через перекриту дорогу в аеропорт. Вони намагаються домовитися з талібами, щоб організувати коридор і вивезти всіх на автобусі в аеропорт.

Нагадаємо, що 15 серпня в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу, афганський уряд заявив про "мирний перехід влади", президент Афганістану залишив країну.

Молимось, щоб Бог зберіг кожного нашого співгромадянина від жорстокості та свавілля радикального  ісламістського руху, який захопив владу в країні. Просимо Бога,  щоб представники влади України сприяли захисту людей, щоб евакуація пройшла безпечно та щоб християнська віра поширювалась в цій країні, незважаючи на гоніння. 

17 серпня 2021