«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Послання на час тривоги: "Налаштуйтесь на тривалу особисту і спільну молитву"

Послання на час тривоги: "Налаштуйтесь на тривалу особисту і спільну молитву"

Пастор Ірпінської біблійної церкви та керівник Київського обласного об’єднання церков ЄХБ Микола Романюк написав тези натхненні досвідом Неємії (V ст. до Р.Х.), який він здобув у час тривоги і військової загрози від сусідів при відбудові рідного міста.

«Молю Тебе, Господи, нехай же буде ухо Твоє чутке до молитви Твойого раба та до молитви Твоїх рабів, що прагнуть боятися Ймення Твого!» (Неемії 1:11)

«Будівничі працювали на мурі, а носії наладовували тягар, вони однією рукою робили працю, а однією міцно тримали списа… А в кожного будівничого його меч був прив’язаний на стегнах його, і так вони будували, а біля мене був сурмач» (Неемії 4:17-18)

«І читали в книзі, у Божому Законі виразно, і вияснювали значення, і робили зрозумілим читане. … І читали в книзі Божого Закону щоденно» (Неемії 8:8,18)

Налаштуйтесь на тривалу особисту і спільну молитву. Молитва розвиває залежність від Господа, нагадує про всевладдя Бога і разом з цим зміцнює віру. Молитва здібна замінити страхи перед фактами на довіру Богові незалежно від реальності. Молитва об’єднує різних людей і випереджує співпрацю. Правдива молитва, як правило, приведе до праці над тим, про що молимось.

Тримайтесь інформаційної гігієни: зменшіть кількість новин і інформації, яку щодня споживаєте. Ось короткий підсумок всіх новин, аналітиків і блогерів: одні кажтуть що буде війна, інші кажуть, що її не буде і… так було перед всіма війнами, які відбулись і не відбулись. Натомість введіть за звичку (якщо не зробили раніше) щоденне читання Святого Писання і розмірковування над прочитаним. Діліться з іншими глибокою духовною і життєвою мудрістю з Божої Книги.

Будьте далекоглядні, відкладіть необов’язкові витрати. Особливо, що стосується товарів споживацького характеру. А ще подумайте про те, як жити у простоті і (якщо доведеться) у скруті. Варто спробувати жити простіше і стриманіше. Неоціненним досвідом стане переоцінка того, що є, і вдячність за все.

Потішайте і заспокоюйте дезорієнтовантих і переляканих. Тривожні часи проявляють серце. І якщо воно не має надійного життєвого стрижня, яким для нас є Бог і віра, то впадає в цинізм чи кримінал, або в безнадію і депресію.

Приготуйте запаси найнеобхіднішого, щоб і на ближнього вистачило. Але в розумних кількостях і лише першої необхідності їжу, воду, медикаменти.

Будьте готовими до захисту батьківщини вам можливим способом. Не всім потрібно озброюватись. А от працювати для збереження і захисту країни спроможний кожен.

Не припиняйте щоденної праці і служіння. Робіть все, що необхідне згідно вашого покликання і посадової інструкції. Так само продовжуйте ваше служіння як волонтери там, де ви задіяні.

Перевірте, чи готові раптово стати перед Господом Богом і чи не маєте про що шкодувати – сповідайте, якщо є. Приготуйте, що сказати ближньому, коли буде просити допомоги перед смертю.

І при будь якій ситуацій не втрачайте надію на Бога, добрий гумор і радість від кожного мирного дня, від родинної спільності й дружніх бесід.

«Ні про що не турбуйтеся. За будь-яких обставин, через молитву прохайте Господа про що потребуєте, та завжди дякуйте Йому за все, що маєте» (До Филип’ян 4:6)

 

Джерело: svitogliad.com


23 лютого 2022