«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Українські Неемії в духовній боротьбі за свій край

Українські Неемії в духовній боротьбі за свій край

Реальна війна в Україні ще більше посилила внутрішнє відчуття реальності боротьби духовної. Нині – це як два паралельні світи. Дедалі глибше приходить усвідомлення того, що ми на війні і що ворог хоче лише одного – вкрасти, вбити і знищити.

Безумовно, ми маємо підбадьорення: Ісус Христос переміг зло і Він на нашому боці, Його воля полягає в тому, щоб і ми мали перемогу. Як писав апостол Павло: «Той, Хто у вас, є більший за того, хто є у світі» (1 Івана 4:4).

Однак це не означає, що ми можемо нічого не робити. Божа воля полягає в тому, щоб ми воювали, зодягнувшись в Його повну зброю (Еф. 6). Ступити на землю Божого Царства без битви не вдасться. І одним із видів цієї зброї є МОЛИТВА.

Згадаймо історію Неемії, яка так нагадує події в сьогоднішній Україні. Ми завжди думаємо про Неемію як про будівничого, але він також був воїном. Як тільки він почав відновлювати зруйновані стіни і ворота Єрусалиму, вороги Бога відразу ж почали сплановану атаку, яка полягала у жорсткій психологічній війні.

Два головні вороги Неемії – Товійя і Санваллат – почали говорити неправду народові Ізраїлю, кажучи: «Що це роблять ці мізерні юдеї?.. Чи оживлять вони ці каміння з куп пороху, а вони ж попалені? Та й що вони будують? Якщо вийде лисиця, то вона зробить дірку в їхній камінній стіні!..» (Неемія 4:2, 3). Ці вороги також погрожували євреям розправою.

Ось так ведеться духовна війна. Сатана – обманщик, маніпулятор і майстер залякування. Тож коли ви під його прицілом, ви можете відчувати таке:


Депресію та безвихідь

Осуд за минулі помилки

Непереборне відчуття поразки і слабкості, а також сумніви, що Бог сильний, аби допомогти

Сильне відчуття страху та бажання сховатися чи втекти

Зневіру і велику спокусу здатися

Відчуття, що ви відділені від Бога, Його любові та захисту


Отож, щоразу, коли на вас здійснюється духовна атака, згадуйте, як реагував Неемія. Він ніколи не вагався, навпаки – говорив людям: «Не бійтеся перед ними! Згадайте Господа великого та грізного, і воюйте за ваших братів, ваших синів, дочок ваших, жінок ваших та за доми ваші!» (Неемія 4:14).

І кожний, хто брав участь у відбудові Єрусалиму, в одній руці тримав будівельний інструмент, а в другій — зброю. А Неемія з вірою проголосив: «Бог наш буде воювати для нас!» (Неем. 4:20). Зрештою, завдяки мужності Неемії та вірі народу Санваллат і Товійя відступили, місто було відновлено, і євреї повернулися до Єрусалиму.

Нині наш народ веде боротьбу, протидіючи російським нападникам, а також не менш жорстку духовну війну.

Апостол Павло чітко дав зрозуміти, що ми воюємо — «і наша боротьба не проти людей з плоті і крові, а проти безтілесних духів темряви» (Еф. 6:12). Настанови Павла чітко висловлені в 13 вірші: «Тому зодягніться у повну зброю Божу, щоб ви могли протистояти в лиху годину і, все виконавши, встояти».

Так, ведеться духовна війна. Якщо ви проповідуєте Євангеліє, звільняєте людей від влади сатани, молитеся за свою країну тощо, ви неодмінно будете стикатися з реакцією у відповідь. Але тактика сатани недолуга, а його рев — порожні погрози.

Не дозволяйте маніпуляціям сатани вкрасти вашу радість, зруйнувати вашу впевненість чи переконати вас усе залишити. Вчіться протистояти. Славте Господа навіть тоді, коли вам сумно, моліться навіть тоді, коли відчуваєте безвихідь, і вірте в обітниці Божі навіть тоді, коли є спокуса засумніватися. Коли ви чините опір, це є ще одним нагадуванням про те, що диявол — переможений ворог і що пекло вже зарезервоване для нього та його переможеної армії.

Отож молімося – боротьба триває. Воюймо, Неемії, за свій край і за свої домівки, відбудовуймо в молитвах зруйновані стіни й ворота України.


За матеріалами charismamag.com

23 травня 2023