«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У Херсоні відбувся Різдвяний молитовний сніданок

У Херсоні відбувся Різдвяний молитовний сніданок

У місті Херсоні склалася гарна традиція – у період Різдвяних свят спільно збиратися на молитовний сніданок. Подібні заходи стали можливими завдяки налагодженому діалогу та діяльності міжконфесійної ради церков Херсонщини. 

Так, 27 грудня у стінах Таврійського християнського інституту відбувся черговий Різдвяний молитовний сніданок, участь у якому, разом зі своїми дружинами, взяли служителі різних християнських конфесій.

На початку молитовної зустрічі ректор ТХІ Валентин Синій закликав усіх присутніх до осмислення суспільного значення церкви в сучасних умовах. Перший молитовний блок було присвячено церкві та розумінню Божої мудрості у частині осмислення значення сучасної церкви.

Висловлюючи слова вдячності служителям та їхнім родинам за вірність і любов до Господньої праці, пастор Церкви адвентистів сьомого дня Оганес Даллакян разом з присутніми звершив молитву за всіх служителів України, які у цей непростий час самовіддано та жертовно піклуються про духовне здоров’я українського народу.

До постійної молитви за місцеву владу та мешканців міста Херсона, закликав священник і настоятель Церкви Святої Олександри Андрій Калита. Будучи депутатом міськради, отець Андрій зазначив про той тягар відповідальності, який він відчуває, поєднуючи духовну та політичну діяльність. Окремо священнослужитель розповів про особливості та складнощі запровадження у школах міста Херсона факультативного курсу «Основи сім’ї».

Старший пресвітер об’єднання церков євангельських християн-баптистів Херсонщини Павло Смоляков наголосив на важливості молитви за інститут сім’ї в Україні. Зокрема, пресвітер зазначив, що понад 90% дітей, які перебувають в інтернатних закладах Херсонської області, мають батьків, проте вони є фактично позбавленими батьківської любові та піклування. Пресвітер зауважив, що багато родин перебувають у складних життєвих обставинах, тому церкви області мають продовжувати та примножувати свою молитовну та практичну діяльність у цьому напрямі служіння.

Заступники України закликають молитись християн за помісну владу в кожному українському регіоні, щоб подібні зустрічі стали традицією у міських та обласних радах. 

Джерело: slovoproslovo.info

28 грудня 2021