«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

На Черкащині відбувся Молитовний сніданок

На Черкащині відбувся Молитовний сніданок

На четвертий обласний молитовний сніданок у Черкасах зібралося майже двісті мешканців області. У заході взяли участь представники культури, виконавчої влади, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій, освіти, військові, волонтери, підприємці та духовенство. Організаторами заходу виступили ГО «Рух Реформації» та обласна Рада Християнських церков.

Про те, що на молитовних сніданках можливо відірватися від щоденної суєти, щоб попросити у Бога благословення, розповів глава Черкаської єпархії ПЦУ митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Він зазначив, що подібні заходи допомагають зробити головні та необхідні справи, що стоять перед священниками та держслужбовцями. "Це ті справи, які черкаська громада очікує від нас", - сказав митрополит.

Учасники заходу помолилися за мир в країні, за добробут, попросили Божого провидіння керівникам. Згадали також служби, які перевіряють повідомлення про замінування в школах Черкас.

«Наше бажання – консолідувати впливових черкащан із різних сфер навколо християнських цінностей, щоб наша країна розвивалася належним чином», – сказав голова ГО Рух Реформації, координатор ГС «Всеукраїнський собор» в Черкаській області Валерій Бєляєв.

Під час молитовного сніданку виконавці з християнських церков міста співали різдвяні пісні. Священники читали Біблію та разом з усіма присутніми помолилися за Україну та область.

«Я надзвичайно зворушений своєю участю у цьому молитовному сніданку. Це важлива подія для жителів міста, області та всієї України. Такий сніданок об’єднує людей різних політичних переконань, статей, релігійних об’єднань, статків та бачення», – зазначив перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

 Ректор ЧНУ імені Б. Хмельницького Олександр Черевко впевнений, що про християнські цінності потрібно говорити в школах. Про це чоловік розповів на молитовному сніданку. Він також наголосив на важливості заходу: "Молитовні сніданки відіграють духовно об’єднуючу роль, як в Україні, так і в регіоні. Щоб ми не робили, ми повинні дякувати Богу, поважати. Любити один одного, нести духовність у маси».

«Я вважаю, що головним у молитовному сніданку є процес об’єднання. Я переконаний, що тільки разом із Христом, разом із Господом Богом ми можемо творити добрі справи», – наголосив заступник директора департаменту соціальної політики Ігор Волошин. Начальник відділу інформаційної політики ЧМР Юлія Кропива розповіла, що щовечора дякує Богу і просить благословення на всі справи. Вона вважає, що такі заходи просто необхідні, для того, щоб країна стала кращою.

Найближчим часом ГО «Рух Реформації» спільно з духовними радами проведуть молитовний сніданок у Ватутіно, Каневі та інших містах області.


16 січня 2022