«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Християни моляться за прийняття законопроєкту щодо відповідальності за насильство над дітьми

Християни моляться за прийняття законопроєкту щодо відповідальності за насильство над дітьми

16 лютого 2021 року Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба звернувся до депутатів з проханням підтримати законопроєкт № 3055.

Цей проєкт передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції), яким посилюється відповідальність за вчинення сексуального насильства над дітьми.

“На жаль, в Україні, на відміну від більшості цивілізованих держав світу, не криміналізовано перегляд порнографічних матеріалів за участі дітей, їх придбання, зберігання (без мети збуту чи розповсюдження), кібергрумінг”, – зазначено у зверненні Миколи Кулеби.

Заступники України закликають молитись про те, щоб в Україні зникли випадки сексуального насильства над дітьми, які сьогодні досить поширені, а люди, які чинять подібні злочини покаялись та відповіли за свої вчинки за законом.

“Даний законопроєкт зокрема включає криміналізацію зберігання і перегляду матеріалів сексуального насильства над дітьми, а також грумінгу (налагодження контакту з дитиною з метою насильства)”, – зазначено у зверненні.

За статистикою, вік 8 із 10 постраждалих дітей від 3 до 13 років. Наслідки сексуального насильства супроводжують її все життя. Молимось про те, щоб діти, які пережили подібні травми змогли знову повернутись до нормального фізичного, соціального та емоційного життя.

17 лютого 2021