«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Молитва має оздоровчий ефект

Молитва має оздоровчий ефект

У людей, які відвідують церкву хоча б раз на тиждень психічне здоров’я краще, ніж у тих, хто не відвідує храми. Люди, які відвідують молитовний будинок хоча б раз на тиждень, частіше, ніж нецерковні люди, оцінюють своє психічне чи емоційне здоров’я як «відмінне», згідно з новим дослідженням Gallup, яке показало, що релігія позитивно впливала на людей під час пандемії.

Водночас вчені визначили, що  серед віруючих, які хоч раз на тиждень відвідують церковні служінняна, на 35 відсотків більше довгожителів- у порівняні з атеїстами.
Практикуючі християни менше страждають на депресію та психічні розлади, в них більш стійка імунна система, вони рідко мають гіпертонічну хворобу чи тромбоз.

Лікар Девід Ларсен з Інституту Охорони Здоров’я США, який протягом 30 років аналізував вплив молитви на людину, зробив такі висновки: за оздоровчим ефектом на першому місці стоїть молитва за себе, на другому - молитва за інших, на третьому - натуральне харчування, на четвертому - глибоке дихання, на п’ятому - молитва у групі однодумців.

Тоже нехай наступний рік пройде у вас під знаком молитви, а не тварини!

31 грудня 2021