«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Викладання християнської етики у школі під загрозою

Викладання християнської етики у школі під загрозою

Заступники України запрошують долучить до молитви за утвердження пропозиції Міносвіти про обов’язкове викладання християнської етики у 5-6 класах.

До 28 січня триває громадське обговорення цього питання, під час якого чиниться тиск з боку опонентів щодо скасування такої пропозиції. Християни посилено моляться за цю ситуацію, а також направляють листи міністру освіти і науки України та іншим відповідальним особам.

Нагадаємо, що 13 січня 2021 року Міністерство освіти і науки України розмістило на своєму офіційному сайті для громадського обговорення проєкт Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти. Проєктом передбачено обов’язкове викладання Етики/Курсів морального спрямування у 5-6 класах усіх шкіл України.

Положення є пропозицією міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, яка народилась в результаті його зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Сьогодні лише у 34,73 відсотка шкіл України викладають курси морально-духовного спрямування. Тобто предметом охоплено лише 13,19 відсотка учнів.

Заступник України просять молитись, щоб Міністерство освіти все ж таки запровадило даний курс, а Україною ширилось викладання “Християнської етики” в освітніх закладах.

26 січня 2021