«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

Верховна Рада голосуватиме законопроєкт про вільне володіння зброєю

Верховна Рада голосуватиме законопроєкт про вільне володіння зброєю

4 березня на порядку денному Верховної Ради України стоїть голосування законопроєктів про обіг вогнепальної зброї. У разі прийняття цих законів громадянам України дозволять вільно купувати зброю. Про це повідомляє sobor.com.ua.

У разі прийняття законопроєктів в Україні власникам зброї буде видаватись посвідчення із зазначенням категорії зброї, а також технічний паспорт на кожну одиницю з інформацією про власника та серійний номер.

Право на отримання посвідчення зможуть мати дієздатні українці, які не мають медичних протипоказань, непогашеної судимості, не притягувалися до адмінвідповідальності протягом року. Документом передбачається створення Єдиного держреєстру цивільної зброї. Також пропонується обов'язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі через використання зброї. Даний законопроєкт є дискусійним, адже існують, як прихильники легалізації обігу зброї та її вільного володіння, так і противники.

Заступники України закликають всіх християн долучатись до молитви за мудрість для парламентарів, щоб рішення, які вони будуть приймати не сприяли збільшенню насилля серед українців. Молимось, щоб зброя не потрапляла в руки небезпечних або психічнохворих людей. Просимо у Бога захистити Україну від зла та корупційних схем політиків.

В основу молитви візьмемо цитати зі Святого Письма:

“Ще трохи, і грішників уже не буде... А сумирні успадкують землю і сповна насолодяться миром” (Псалом 37:10-11)

“Отже, покоріться Богові; противтеся дияволові, і він утече від вас” (Якова 4:7)

9 березня 2021