«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

В Сумах пройшов Молитовний сніданок

В Сумах пройшов Молитовний сніданок

У суботу, 29 травня, відбувся Молитовний сніданок у Сумах за участю голови облдержадміністрації Василя Хоми, представників виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і духовенства.

«Ми вирішили продовжити прекрасну традицію проведення Молитовних сніданків у Сумській області, – повідомив обласний очільник. – Давайте щомісяця проводити такі сніданки, адже вони об’єднують не лише релігійні спільноти, а й представників влади».

За його словами, Молитовні сніданки є своєрідним майданчиком, через який віруючі політики, священники й пастора намагаються надихнути своїх колег та сильних світу цього на розбудову держави на християнських цінностях.

Організатор Молитовних сніданків в Сумській області та Україні, координатор Молитовного руху «Заступники України» Віталій Орлов зазначив, що семирічна традиція Молитовних сніданків йде з Сумщини. І сьогодні завдяки Василю Хомі вона продовжується.

«Найбільші та наймасовіші Молитовні сніданки в Європі проводяться саме в Україні», – сказав Віталій Орлов.

Архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Владика Мефодій зазначив: «Дуже приємно, що представники різних релігійних організацій дружать на Сумщині, та із керівниками області та громад проводять Молитовні сніданки, де разом можуть як помолитися, так і вирішувати питання».

Цього разу учасники Молитовного сніданку читали по черзі «Нагірну проповідь».

Нагадаємо, що перший Молитовний сніданок організував Президент США Дуайт Д. Ейзенхауер у 1953 році. В Україні Молитовні сніданки проводяться з 2011 року. В них беруть участь народні депутати, урядовці, керівники релігійних спільнот, дипломати та іноземні парламентарі.

Через Бога і молитву представники різних країн та релігійних спільнот намагаються зрозуміти одне одного, і єднаються заради спільного розв'язання глобальних питань, які виникають перед людством і сучасністю. Заступники України дякують Богу за подібні традиції, які ширяться Україною, та продовжують молитись за представників влади.

31 травня 2021