«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

«Як перемагати у війні» - тема молитовного сніданку в Житомирi

«Як перемагати у війні» - тема молитовного сніданку в Житомирi

1 лютого у Житомирській міській раді відбувся черговий молитовний сніданок. Проводив зустріч Олександр Дехтяренко, єпископ Центру Об’єднання Християнських Євангельських Церков України на тему: «Як перемагати у війні».

Протидія військовій агресії надзвичайно важлива й актуальна тема не тільки в Україні. Так, Папа Римський Франциск закликав християн усього світу провести 26 січня цього року акцію в молитві за мир в Україні. Наша країна зараз у центрі геополітичних сил, про Україну говорять у всьому світі. Присутні прочитали Об’явлення 12:7-13. Цей уривок описує першу війну, що відбулася в створеному світі. Вона закінчилась тим, що диявола було скинуто з небес. За словами Христа, сатана прийшов, щоб вкрасти, вбити та знищити.

Втілення цих намірів ми бачимо, зокрема, у безперервних війнах. Наступна біблійна історія, яка викладена у книзі Вихід 17:8-13, показує умови перемоги над ворогом. Народ воював, а в цей час Мойсей молився на горі, піднявши руки вгору. Коли він втомився, Хур і Аарон підтримували його руки. Ця молитва вирішила хід битви на благо народу Божого. І сьогоднішня ситуація може зміниться за молитвами церкви.
 

Присутні на молитовному сніданку військові капелани зауважили щодо необхідності обох складових – це молитва та мужнє протистояння зі зброєю в руках. Це гарантія перемоги нашої армії. Військові капелани відзначили необхідність обох складових – молитви та мужнього протистояння зі зброєю в руках. Це запорука перемоги нашої армії.

 У духовному світі відбувається протистояння. Багато що залежить від нашої безперервної молитви. Лише після трьох тижнів молитви Даниїл отримав відповідь, попри те, що був почутий Богом у перший день (Даниїла 10: 12-13, 20). Йде духовна війна – як на особистому, так і на державному рівні. Отже, Бог почув нас із самого початку. Але коли людина закінчує молитися, боротьба з нашого боку також закінчується. Інший принцип перемоги взятий із книги 2-а Хронік 20: 20-24. Іноді армії недостатньо, щоб протистояти нападу. У прочитаному тексті три величезні армії об’єдналися, щоб завоювати Єрусалим. Але Божий народ знав, що, згідно зі Святим Письмом, Бог пробуває на хвалах (Псалом 21:4).

Тому, коли хвалять і дякують Богу, ангели починають допомагати, а демони тікають. Христос каже, що дає християнам певну силу перемагати в духовному світі. Наша зброя — молитви, піст, хвала Богу та славослів’я. Це принципи постійної перемоги – як на особистому, так і на державному рівні. Олександр Дехтяренко також нагадав про важливість молитви за можновладців. 

Наприклад, коли моляться за президента, ангели будуть сприяти його правильним рішенням і дії. І навпаки, наші прокльони дозволяють дияволам виконувати свою брудну роботу через президента.

4 лютого 2022