«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У Міжнародний день сім’ї молимось за українські родини

У Міжнародний день сім’ї молимось за українські родини

15 травня у світі відзначають Міжнародний день сім’ї. Для молитовників України — це гарна нагода об’єднатись та просити у Бога благословіння на українські сім’ї.

«Ми молимось сьогодні за укріплення українських сімей, за побудову добрих взаємовідносин між чоловіками й дружинами, батьками та дітьми, за те, щоб створювались благочестиві шлюби на правильній основі, Слові Божому», - зазначив координатор Молитовного руху «Заступники України» Віталій Орлов.

На його думку, молитва про сім'ю — це ключ до Божих благословінь. Якщо в родині дружина молиться за чоловіка, а чоловік за дружину, а разом вони моляться за дітей своїх, батьків і всіх близьких родичів, то благословіння буде не лише на цій сім’ї, але й на Україні.

Євангельські християни останні роки докладають багато зусиль, щоб інститут сім’ї в Україні зміцнювався. Крім цілодобових стратегічних молитов за сім’ї, щорічно навесні та влітку організовуються сімейні фестивалі у майже всіх регіонах країни. Наприклад, у 2018 році у більше, ніж 60 містах України пройшли подібні фестивалі просто неба.

«Необхідно молитись за те, щоб в Україні було створено Міністерство сім’ї на державному рівні, показники розлучень знижувались, а родини мали можливість навчатись мудрості від підготовлених фахівців. Але, найперше, потрібно постійно молитись», - додав Віталій Орлов, який вже багато років організовує романтичні канікули для сімейних пар.

Заступники України закликають молитись за Божу мудрість для кожної української родини, адже це незамінна якість для побудови відносин: «Якщо ж у кого з вас бракує мудрости, нехай просить у Бога, що всім дає просто, та не докоряє, — і буде вона йому» (Якова 1:5). 

Також просимо Бога охорони для родин, єдності та любові до ближнього. Молимось, згідно з місцями з Писання: «…бо ангелам своїм накаже про тебе — охороняти тебе на всіх твоїх дорогах…» (Псалом 90:11), «Улюблені, якщо так полюбив нас Бог, то і ми повинні любити один одного» (1 Івана 4:11). 


15 травня 2021