«... і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого... то Я вислухаю з небес» 2 Хр. 7:14

У Фейсбук з'явилась кнопка “помолитися”

У Фейсбук з'явилась кнопка “помолитися”

Кнопка “помолитися” у Фейсбук вже активна у США, але скоро з'явиться в Україні.

У США запровадили нову опцію для користувачів, яка дозволяє віруючим молитися у Фейсбук. Але це разом з тим буде використовуватись для налаштування рекламних кампаній.

У компанії з’ясували, що впродовж пандемії люди просили один одного молитися і тому вирішили створити інструмент, який допоможе об’єднати людей, які мають потребу з тими, хто міг би за них молитися. Ця послуга проходила тестування в кількох релігійних спільнотах майже рік. Тепер у травні стала доступна для всіх груп у США.

Це працює наступним чином: на сторінці з’являється кнопка, якою користувач може відреагувати на чиєсь прохання: “Я помолився”. Коли натискається кнопка під дописом прохання з’являються імена тих, хто помолився.

Коли хтось обирає натиснути кнопку “Я помолився”, то соцмережа нагадає наступного дня про молитву. Також, коли публікується запит на молитву, то учасники групи можуть вказати, що моляться, залишити коментар, або написати повідомлення особисто.

Але Facebook в цьому вбачає і бізнес-інтереси. Штучний інтелект соцмережі матиме змогу використати зібрані дані для персоналізації реклами. Йдеться про те, що дії користувачів будуть класифікуватися і це впливатиме на те, яку рекламу вони будуть бачити у себе на сторінці. Рекламодавці зможуть більш чітко націлювати рекламу, використовуючи зміст прохань про молитву і реакції на них.

Релігійні діячі в США підтримали нововведення, але висловили занепокоєння з приводу конфіденційності публікацій з проханнями про молитву, а також незрозуміле подальше використання зібраних даних. Лідери церков висловили невдоволення тим, як  Facebook цензурує повідомлення, і недостатньо бореться з реальним розпалюванням ненависті на грунті релігії.

Джерело: Слово про Слово з посиланням на Reuters

27 липня 2021